Diari La Veu del País Valencià
Marina Albiol: ‘Miguel Arias Cañete és el candidat de les petrolieres’
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Sixto va donar a conèixer l’informe que finalment el Govern li ha entregat, elaborat per l’Institut Espanyol d’Oceanografia, el qual conclou sobre la perillositat de les prospeccions per a la reserva marina de les Columbretes. “No hi més volta de fulla que l’oposició ferma a les prospeccions i Esquerra Unida, a diferència de PP i PSOE, defensarà a Europa que s’impedisquen de manera taxativa”, indiquen des d’Esquerra Unida.

L’informe de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, segons ha explicat Sixto, “alerta sobre insuficiència d’estudis previs de les prospeccions, sobre les afeccions en la fauna marítima, especialment a les Columbretes”.

El mateix informe conclou que aquestes exploracions petrolíferes tindran “un efecte claríssim sobre el desplaçament de les espècies, i poden afectar la reserva marina, quedant aquesta molt pertorbada”.

La candidata d’esquerres ha arreplegat totes i cadascuna de les reivindicacions de la plataforma Petroli No Columbretes Netes. “La seua lluita és també la nostra, per això ho portarem a Europa, i som els únics, perquè cal recordar que PP i PSOE són favorables a les prospeccions, tots dos han donat permisos”.

Albiol ha recordat que el candidat del PP i ex ministre Cañete, “és el candidat de les petrolieres. Té accions en una d’elles, les quals ha intentant fins i tot ocultar”.

Per aquesta raó, segons Albiol, “la ciutadania ha de veure aquest doble discurs del PP, qui sembla que es posa la bandera de la defensa de les illes a les comarques castellonenques i al País Valencià, però a l’hora de la veritat, on es prenen decisions voten a favor d’aquestes grans empreses energètiques. En part, perquè són ells els que acaben en els consells d’administració d’aquestes empreses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa