Diari La Veu del País Valencià
Prop de mig miler de persones mostren el seu suport al Casal Popular de Castelló

RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Colla la Masovera (Casal Popular) ha expressat mitjançant un comunicat el seu agraïment per totes les mostres de suport rebudes “des que les multes per realitzar les paelles durant les festes de la Magdalena ens han estat comunicades”.

El passat 19 de maig el Casal Popular de Castelló va publicar el Manifest de suport a les festes al carrer per exigir, per una banda, la retirada de les 12 sancions de 90 euros al regidor Joaquín B. Torres, i per altra banda el cessament de la negació sistemàtica de permisos.

A dia d’avui “més de 400 persones s’han adherit al manifest”, per la qual cosa el Casal Popular celebra “aquesta voluntat col•lectiva de suport a aquest projecte que “pren sentit gràcies a la participació de la gent de baix per impulsar canvis positius en les situacions injustes que viuen”.

Entre les 430 persones que s’han adherit al Manifest de suport a les festes al carrer figuren els diputats autonòmics de Compromís Mònica Oltra, Josep Maria Panyella i Fran Ferri; el secretari general de la CGT-Castelló Joan Pinyana; la diputada autonòmica d’Esquerra Unida Marina Albiol; la regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló Ali Brancal; el secretari local del Bloc Ignasi Garcia; el regidor de Compromís de Cabanes Carles Mulet; la portaveu del Consell d’estudiants Sandra Levi; l’alcaldessa de Vistabella Belén Bachero; el portaveu de Compromís a Castelló Vicent Marzà; la secretària de CCOO Encarna Barragán; la regidora per Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló Carmen Carreras, “i un llarg etcètera”.

Igualment, el Casal Popular agraïx l’adhesió d’entitats com Acció Cultural del País Valencià, Arran, CGT País Valencià, Casal Popular de Vila-real, Compromís per Castelló, Endavant, PCPE, l’assemblea de Nules, SEPC, Centre Social La Llavor de Torrent i EUPV – Grau de Castelló, entre d’altres.

Segons s’indica en el comunicat de premsa, aquestes mostres de suport “ens encoratgen per seguir endavant amb la nostra activitat durant les festes i afermar el nostre compromís per celebrar la Magdalena al carrer malgrat les pressions que rebem per part de l’Ajuntament”.

El Casal Popular avança que “ben prompte” anunciarà noves accions per denunciar “aquest tracte discriminatori que patim”.

En el Manifest es reclama al regidor de Seguretat Pública, en Joaquín B. Torres Navarro, la “immediata retirada” de les multes, “ja que les considerem injustes, arbitràries i desmesurades en relació als fets relatats” i a l’Ajuntament de Castelló i el seu alcalde “el cessament de la negació sistemàtica de permisos a la Colla Masovera-Casal Popular per realitzar activitats al carrer, que considerem fruit de motivacions estrictament polítiques”.

Es pot consultar el text del Manifest en aquest enllaç.

Vídeo de Casal Popular ‘Per unes festes de la Magdalena lliures i al carrer!’
>

Comparteix

Icona de pantalla completa