Diari La Veu del País Valencià
La Diputació aprova una moció d’EUPV per impulsar l’ús del valencià
RedactaVeu / València

El Ple de la Diputació de València ha aprovat aquest matí una moció d’EUPV per a impulsar “amb més força” des d’aquesta corporació el coneixement i ús del valencià, segons ha anunciat Esquerra Unida en un comunicat.

“Entre altres coses es potenciarà la difusió de les activitats que es convenien o subvencionen des de la Diputació i la redacció bilingüe de les publicacions de la institució provincial al BOP”, segons les mateixes fonts.

“Sempre es diu que la Diputació és l’ajuntament d’ajuntaments. Doncs amb aquesta moció aconseguim que siga, a més, un exemple per als municipis”, asseguren des d’Esquerra Unida. “Esperem que el model aprovat hui, que garanteix que totes les publicacions d’aquesta institució al BOP es redacten en la nostra llengua, siga seguit per tots els municipis” de les comarques centrals del País Valencià, “especialment de les zones valencianoparlants” assenyala la diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez Garijo.

I és que segons EUPV, “no constitueix un gran esforç i és, a més, un reconeixement i impuls per al treball que en aquesta línia porta anys realitzant la Unitat de Normalització lingüística de la Diputació, que ha treballat sempre en aquesta línia i que pot servir de clar reforç de molts municipis. La crisi no pot ser tampoc una excusa per destinar menys recursos a la normalització” destaca la diputada Pérez Garijo.

“Ho hem explicat en la nostra moció. No es tracta només de vincular les subvencions i convenis en què aparega el logo de la Diputació, es tracta de vincular-ho també a l’ús i la normalització de la nostra llengua que, no ho oblidem, és la màxima expressió de la nostra cultura”, destaca la portaveu d’EUPV.

Pérez Garijo considera que “hi ha més coses per fer. Però tenim cada vegada millors eines per a això. Gran part de la difusió actual d’activitats i esdeveniments es realitza a les xarxes socials i en internet. I allí no hi ha excusa econòmica per no garantir la presència normalitzada de la nostra llengua. Creiem que amb aquesta moció fem un pas en aquest camí, encara que ens queda molt per fer. Però calen més decisions polítiques com aquesta i menys obsessions injustificades com ha mostrat el PP en altres espais polítics com Les Corts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa