La secretària d’Emarsa diu que el gerent, Esteban Cuesta, tenia lingots d'or

També ha explicat que va portar dos bosses de Loewe a l'alcaldessa de València, Rita Barberá
21 febrer 2013 01:00h
Europa Press / València
 
Gálvez s'ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, al jutjat d'Instrucció número 15 de València, encarregat d'investigar un forat econòmic en la gestió de la depuradora de Pinedo, dins del conegut 'cas Emarsa'.
 
Gálvez, qui ha especificat que va fer fins a 2n de BUP i que té el grau mitjà de Piano, va començar a treballar en Emarsa en febrer del 2003 i va ocupar el lloc de secretària del gerent. Segons consta en la documentació, la secretària, afiliada al PP des dels 18 anys, va arribar a percebre un salari de 60.066,46 euros el 2010.
 
Durant el seu període de treball a Emarsa, ha descrit que Cuesta li parlava "molt poquetes vegades" de les seues finances, i molt de la seua vida personal. En tres ocasions li va parlar dels seus negocis, segons ha dit, i ací ha estat quan li va ensenyar lingots d'or que tenia, "i ho va fer a través de la pantalla de l'ordinador i em va resultar curiós", ha asseverat. També ha indicat que li va preguntar com es gestionava això, i que Cuesta li va contestar que es treien làmines d'or.
 
Alhora, Gálvez, qui ha puntualitzat que també solia fer tasques a nivell personal per a Cuesta, ha assenyalat que en una altra ocasió li va comentar que tenia un negoci de marbres amb Estrella Camps, germana de l'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps i que estava adquirint apartaments a Romania.
 
Respecte els regals que es feien a Emarsa, Gálvez ha relatat que durant dos dels sis anys que va estar amb Cuesta, va haver d'anar dos vegades a Loewe per a recollir dos bosses i portar-los a l'Alcaldia de l'Ajuntament, a l'atenció de l'alcaldessa: "ho deixava a l'arquet de la Policia i ni tan sols passava", ha narrat.


 
next