Diari La Veu del País Valencià
Europa té nom de dona, per Elo Chamorro (ERPV)
Sovint em pregunten perquè faig política I sempre hi responc el mateix: faig política perquè vull canviar aquest model de societat que invisibilitza les dones i les considera, massa vegades, ciutadanes de segona; faig política perquè vull fer-la jo i que no la facen contra mi; faig política pel present i futur dels meus fills… I dels vostres.

Gràcies a la lluita feminista de les darreres dècades, avui som una mica més lliures, però, a causa de les onades neoliberals, els nostres drets, ja no són nostres: han estat segrestats per la dreta més retrògrada. I això ho hem d’aturar i canviar. Perquè sense drets, no hi ha democràcia.

Des d’Esquerra Republicana creiem que ha de ser Europa qui defense els drets de les dones davant dels atacs continuats que patim; és a Europa on hem d’anar perquè s’impulsen, entre d’altres, polítiques actives d’ocupació que contribuïsquen a incorporar les dones al mercat de treball.

Cal que siguem forts a Europa per combatre qualsevol tipus de discriminació, de manera que les dones puguem viure amb dignitat i lliures d’explotació. És a les institucions europees on s’han de combatre les màfies internacionals dedicades a l’explotació i tràfic de persones, encara que tinguen el seu origen fora de la UE. I és a Europa on s’han de promoure i aprovar polítiques d’atenció, reparació i prevenció de la violència masclista.

A la Unió Europea, hem de vetlar pel compliment dels acord signats pel que fa a les polítiques de salut sexual i reproductiva, i adaptar-les als nous models de relació tenint en compte el dret de la dona a decidir sobre el propi cos. A la nova Europa que volem, s’han de reforçar les mesures de visualització i reconeixement del paper de les dones i la seua aportació a la UE en els àmbits educatiu, laboral, econòmic , social i política.

En definitiva, a la Europa Nova que farem, les dones han d’assolir una igualtat veritable en tots i cadascú dels àmbits de representació social. Cal que els nostres diputats treballen per fer d’altaveu de tantes i tantes veus de dones silenciades i invisibilitzades. Perquè les dones tenim el dret de decidir el nostre present i futur en igualtat, en un nou país i en una Europa nova.

Eloïsa Chamarro Fernàndez,

Candidata d’ERPV al Parlament Europeu

Comparteix

Icona de pantalla completa