Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix una ‘solució urgent’ per al solar de Jesuïtes

RedactaVeu / València.

Aquest acord, aconseguit entre el consistori i l’empresa propietària del solar, contempla que l’hotel que la mercantil tenia previst construir en aquest espai el trasllade al sòl que ocupa l’Ajuntament de l’avinguda d’Aragó, avui en desús, i que l’Administració local conserve com a zona verda el terreny dels Jesuïtes. Compromís ha censurat que l’equip de govern no ha procedit a demolir l’edifici municipal d’Aragó, “primera condició necessària per a complir l’acord”.

El portaveu de la coalició en el consistori, Joan Ribó, ha destacat referent a açò que “en el mes de juliol es complirà un any del conveni de permuta” i “l’equador del termini fixat per les parts”, alhora que ha apuntat que “en el cas que l’Ajuntament no complirà amb el conveni” açò “suposaria unes càrregues econòmiques a pagar” pel consistori.

Ribó ha mostrat també el seu suport al “projecte provisional d’instal·lar horts urbans, proposat per les associacions veïnals” en el solar de Jesuïtes i ha considerat que aquesta “pot ser una eixida útil a un solar que porta més de vint anys sense cap ús”. El portaveu de Compromís ha presentat una sèrie de preguntes a l’equip de govern perquè explique la situació de l’acord de la permuta i que es posicione sobre el projecte dels horts urbans.

“Els veïns del Botànic porten trenta anys de lluita per a aconseguir un espai públic per a tots els valencians, com és l’ampliació del Jardí Botànic. L’acord signat per l’Ajuntament i els propietaris està paralitzat, per la qual cosa exigim a Barberà que es complisquen les condicions per part del consistori i que els veïns usen com a horts urbans aquest espai que porta més de vint anys sense cap utilització”, ha argumentat Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa