Diari La Veu del País Valencià
Marina Albiol: ‘El valencià ha d’escoltar-se al Parlament Europeu’

RedactaVeu / València.

La candidata d’EUPV al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha mantingut una reunió amb Escola Valenciana, a qui ha traslladat la seua intenció de dur a Europa la situació d’arraconament que viu el valencià a les escoles del País Valencià, com a conseqüència de les polítiques de retallades que practica el PP.

“Anem a lluitar en Europa contra aquestes polítiques que el PP està traslladant en forma d’agressions a l’escola pública i en valencià”. Albiol ha rebut de mans d’Escola Valenciana l’informe elaborat sobre aquesta situació per a traslladar a Europa, en el qual es contempla el tancament d’unitats en valencià i centres educatius, l’informe del Comitè d’Experts sobre la Carta europea de llengües minoritàries i la proposta d’oficialitat del valencià a la Unió Europea.

En aquest sentit, Albiol ha anunciat que la presència d’Esquerra Unida al Parlament Europeu “serà important perquè el valencià siga una llengua que es puga utilitzar al Parlament i, sobretot, perqu al nostre país també avance a tots els àmbits, a la justícia, a l’administració, als mitjans de comunicació, etc”.

Precisament, en aquest últim punt, la candidata d’esquerres també s’ha fet ressò del tancament de RTVV. “Portarem la nostra reivindicació i la de milers de valencians que esperen que es reòbriga una RTVV pública, absolutament necessària per a la difusió de la nostra llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa