Diari La Veu del País Valencià
Sebastià Carratalà i Jesús Giron guanyen els premis literaris de l’AC La Garrofera

RedactaVeu / L’Alcúdia de Crespins.

El nostre col·laborador i columnista de La Veu, Sebastià Carratalà, ha guanyat el XIX Certamen de Narrativa Enric Valor convocat per l’Associació Cultural La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins amb el relat ‘El càstig’.

Per la seua banda, Jesú Giron guanyà el X Certamen de Poesia Antoni Ferrer.

L’acte va ser presentat per l’escriptora Núria Cadenes i durant la vetlada actuaren Andreu Valor i Borja Penalba.

El jurat de narrativa va estar presidit per Alba Fluixà i el de narrativa per Josep Antoni Fluixà.

Aquests certàmens literaris, es van iniciar l’any 2000, afegint-se a tot un seguit de crides per tal d’homenatjar a l’escriptor de Castalla,Enric Valor i Vives, i fer-lo perdurable en el temps i present al llarg de la geografia del nostre país. Posteriorment es convocà un premi de poesia amb el nom de l’escriptor de l’Alcúdia de Crespins, Antoni Ferrer i Perales, considerat actualment un dels poetes vius més importants de les nostres lletres, que enguany arriba a la seua desena edició.

L’acte de lliurament ha estat presentat per la periodista i escriptora Núria Cadenes, qui va demostrar la seua professionalitat, conduint amb espontaneïtat , simpatia, i mestratge, adobades amb una dosi de reflexió, el transcórrer de la nit, la qual va començar amb el parlament del president de l’associació Toni Rico, en el qual va destacar les tres vessants d’aquest esdeveniment: l’homenatge a aquestes dues figures imprescindibles de la nostra literatura, la reivindicació de la cultura pròpia i la festa de les lletres i la música.

A continuació, el formidable concert de del cantautor Andreu Valor i del guitarrista Borja Penalba ha generat una forta sintonia amb el públic que s’ha implicat aplaudint, seguint el ritme i cantant les lletres de les cançons, conformant un ambient proper, vibrant, ple d’entusiasme i revindicació, molt adients a la gala.

La nit va culminar amb la lectura de les actes per part dels presidents dels jurats, ambdós van destacar la qualitat dels treballs presentats . En primer lloc, la poetessa Alba Fluixà va comunicar que l’obra poètica “Caïm”, del poeta Jesús Giron, havia estat la guanyadora del Xè certamen de poesia “Antoni Ferrer. Posteriorment, Josep a. Fluixà, per la seua part, va anunciar que el relat “El càstig”, escrit per Sebastià Carratalà, artista plàstic i periodista del periòdic digital la Veu del País Valencià, havia estat el guanyador del XIVè certamen de narrativa Enric Valor. La satisfacció i l’emoció va presidir els parlaments d’ambdós premiats, que van aconseguir commoure el públic assistent.

Aquesta festa es va arrodonir en un sopar on tots ,premiats, escriptors i escriptores, jurat, presentadora, músics, membres de l’associació cultural la Garrofera i tots aquells que han volgut participar, compartiren el menjar, el beure i l’alegria de la feina ben feta, la reivindicació de la nostra llengua en entorn digne, premiant a persones que l’estimen, que la conreen i que ens ajuden a conéixer-la, a gaudir-la, i a estimar-la.

Des de La Veu del País Valencià volem felicitar especialment Sebastià Carratalà un dels columnistes més apreciats i distingits del nostre diari.

Fotos: Pedro García León

Comparteix

Icona de pantalla completa