Diari La Veu del País Valencià
Què ens passa valencians!?, a Castelló de la Ribera

RedactaVeu / Castelló de la Ribera

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del documental ‘Què ens passa valencians!?’, del director David Valls i protagonitzat per l’alemanya Alina Moser, al saló d’actes de l’Obrera de la localitat riberenca de Castelló de la Ribera.

El documental conta les vivències viscudes per una ciutadana alemanya, Alina Moser, qui recorre de nord a sud el País Valencià parlant el català i comprovant quin és l’estat actual de la llengua a la nostra terra. En el seu recorregut fa palesa quina és l’actitud dels usuaris de la nostra llengua i entrevista personatges importants per al món de la cultura valenciana com Xavi Sarrià, Miquel Gil, el nostre col·laborador Ferran Suay o el professor i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Lengua Antoni Ferrando, entre d’altres.

L’acte ha sigut presentat per l’editor de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, qui ha llegit una carta enviada pel director del documental David Valls, amb què agraïa la bona rebuda que havien tingut a tot el País i animava la gent a continuar creient que un altre escenari és possible.

El documental ha tingut una bona rebuda entre els assistents que han tingut l’oportunitat de gaudir de l’estrena a la comarca del documental ja que fins ara només s’havia estrenat a València i Barcelona.

Ací podeu llegir el text que el director del documental David Valls ens va enviar i que va ser llegit en la presentació de l’acte:

“Avui, mentre escric aquestes línies, llegeixo al a Veu del País Valencià que el ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres 7 de maig de 2014, amb 47 vots a favor dels diputats del PP i 39 en contra de l’oposició, una Proposició no de Llei presentada per aquest grup per la qual el Parlament autonòmic manifesta el seu “rebuig més absolut” a una hipotètica “autodeterminació de la Comunitat”, que considera que plantegen “alguns partits polítics”, així com a la denominació “Països Catalans”. És per això que em pregunto que si els Països Catalans no existeixen, per què fan una llei que els prohibeixi? es pot prohibir una cosa que no existeix? És clar que el que potser fa aquesta llei és constatar que els Països Catalans sí que existeixen, potser més per a ells que per molts de nosaltres. I en tot cas, aquest documental n’és una prova. Un documental fet per un català amb una alemanya que ve a visitar el País Valencià. Un documental que per poder-se fer ha rebut aportacions de gent de Catalunya, de les Balears, d’Andorra i del País Valencià. I encara més, la Ràdio Nacional d’Andorra a través del seu programa “Estira la llengua” ha col·laborat en la difusió del projecte, la ràdio nacional d’un país independent, l’únic del món on el català és llengua oficial i prou. Algú vol més Països Catalans?
Espero que us agradi (o us hagi agradat) el documental i que sigui una ferramenta per a conscienciar més la gent.”
David Valls

Comparteix

Icona de pantalla completa