Diari La Veu del País Valencià
L’ACPG canvia el seu nom pel d’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC
ACN / Mataró

Un dels punts més importants de la 17a assemblea ha estat el canvi de nom. El president ha explicat que aquesta era una idea que s’estava madurant des de feia un parell d’anys i que respon al fet que actualment el nom no s’adequava completament a la realitat de l’organització. Udina ha considerat que en el seu moment va ser “molt oportú” dir-se premsa gratuïta però ha afegit que hui dia aquest adjectiu és “sobrer” perquè hi ha molts altres mitjans que són gratuïts, hi ha premsa de pagament que és regala i la major part dels digitals també són d’accés gratuït.

“El que som és mitjans de comunicació i informació i és més actual i de futur dir Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació que no pas dir ni premsa ni digital. Hem fet una aposta amplia de futur en què tothom s’hi senti representat”, ha declarat.

Un altre punt de l’assemblea ha estat l’aprovació dels estatuts i l’acta fundacional de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català. Aquesta nova entitat vol agrupar tota la premsa, revista i mitjans digitals en llengua catalana, amb la voluntat de potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les associacions i els seus editors.

Udina ha explicat que aquesta també era una idea que portava temps parlant-se i que ha estat “complicada” perquè ha calgut posar d’acord tres associacions (l’AMIC, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal) que són “iguals però que defensen interessos i posicions diferents”. Tot i això, ha destacat que han sabut posar-se d’acord i ha expressat la “gran responsabilitat” que representen les 500 capçaleres en català que hi formen part.

El president de l’AMIC també s’ha referit a la situació actual del sector i el futur i ha considerat que malgrat la crisi, l’associació “no ha parat de créixer”. Ha afirmat que està “molt ben posicionada” i ha assegurat que això s’ha aconseguit gràcies a “anar per davant dels esdeveniments, o intentar-ho” i “prendre mesures i actuar sense equivocar-se”. Ha dit que el món de la comunicació, el periodisme i l’edició viu una crisi de model afegida però que tot i això l’AMIC intenta “posar-se al dia i que no li agafi el pas canviat”.

L’assemblea ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí. Durant el seu parlament, Martí ha demanat als presents que el moment que viu el país, en què el Govern està fent un “esforç” perquè el 9 de novembre se celebe la consulta i quan es viu una certa “tensió” política, requereix “un exercici de responsabilitat”. En aquest sentit, ha demanat “situar els fets per davant del prejudicis” i que, com ha assegurat que ja fan, es mantinguen “fidels a les normes de la professió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa