Diari La Veu del País Valencià
Cabanyal Íntim afronta la seua recta final aquest cap de setmana
RedactaVeu / València

Tres són les peces inèdites que podran veure aquest dissabte i diumenge els espectadors. En Els plaers prohibits, el tàndem artístic compost per la mexicana Yolanda Gutiérrez i Azahara Ubera s’endinsen en la poesia de Luis Cernuda amb una performance amb dansa, música i veu. Entre llençols és la proposta de la companyia Teatre de Caixó, dissenyada per a ser representada específicament a les terrasses de les cases del barri; i Companyes de somnis la peça de dansa que estrenarà Anemdansant.

Donat l’èxit de públic del cap de setmana passat, el Festival ofereix una reposició de l’Habitació sense vistes, de Miguel Vicente Clager, peça que ens descobreix l’excèntrica vida de la sofisticada Liz Stardust, un personatge sense pèls en la llengua, sense complexos ni vergonyes, amb molt enginy, atrapat entre la realitat i el desig. Al costat d’açò, l’organització del Cabanyal Íntim àmplia per la seua banda les funcions de Kankaneo Teatre, que amb el seu A tot drap van obtenir el cent per cent d’ocupació en totes les funcions que van oferir el cap de setmana passat en el qual va caldre penjar el cartell d’entrades esgotades.

Activitats paral·leles gratuïtes

Dins d’activitats paral·leles i gratuïtes del Festival, el públic podrà gaudir de projeccions en les façanes dels edificis del barri, d’un taller de teatre a “vora mar”, o de la projecció d’una sèrie de documentals presentats pels seus directors.

Il·luminant el Cabanyal és el projecte realitzat pels alumnes del Màster d’Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València. Tres projectes que utilitzen la tècnica de viddiomapping i que aborden el tema de la ciutat contemporània, l’urbanisme, i particularment el cas del barri del Cabanyal. Creacions que es projectaran sobre la façana d’alguns edificis del barri.

Proposta particular per a aquest cap de setmana, és també el Viatge- taller de teatre amb batucada inclosa que desenvoluparà Teatre Mariner al passeig marítim de la platja demà dissabte, a les 11.00 del matí, i que també serà gratuït.

Les novetats per a aquest cap de setmana acullen també, dins de la secció Íntims al cafè, diverses projeccions amb tertúlia i presentació dels seus directors. El barri s’ha de defensar, és el documental realitzat per Neus Ràfols i Cristina Mora que arreplega la resistència dels veïns i veïnes de la Barceloneta que no volen veure convertit el seu barri, d’origen treballador i pescador, en un parc temàtic per al turisme. Espoli és una intervenció en l’espai públic del Cabanyal que es registra a través del vídeo del mateix títol i que convida als veïns del barri a reflexionar sobre les contradiccions del Pla PEPRI. Un projecte de Left Hand Rotation que sorgeix del taller “Gentrifciacion no és un nom de senora”, impartit en La Clínica Mundana al 2012.

Finalment, la polifacètica artista Yolanda Gutiérrez presentarà el seu vídeo instal·lació My danse room, en què va filmar vint-i-cinc immigrants de diferents barris d’Hamburg ballant a les seues llars, a menjadors, cuines, soterranis, etc. Un audiovisual en el qual la càmera es converteix en un silenciós testimoni ‘voierista’, que fa a les persones oblidar-se de la seua presència.

Comparteix

Icona de pantalla completa