Diari La Veu del País Valencià
Catarroja i Benirredrà acullen aquest dissabte les Trobades de l’Horta Sud i Safor-Valldigna

RedactaVeu / València

Les localitats de Catarrroja i Benirredrà acullen aquest dissabte la celebració de les Trobades d’Ensenyament en valencià de l’Horta Sud i de la Safor-Valldigna, respectivament.

Totes dues són a la vesprada. Així, la 27a Trobada de l’Horta Sud que se celebra a Catarroja comença a les 17.30 amb dues cercaviles, mentre que la 26a Trobada de la Safor-Valldigna que tindrà lloc al municipi de Benirredrà comença també a les 17.15 amb una cercavila, segons informa Escola Valenciana. En aquest enllaç (Catarroja) i aquest altre (Benirredrà) es pot consultar la programació d’aquestes dues trobades.

Benirredrà acollirà també la nit de dissabte un concert de La Gira d’Escola Valenciana on actuaran Atupa, Tremps i King Kong Boy.

A més d’aquestes dues Festes pel Valencià, Escola Valenciana informa que aquest cap de setmana s’han organitzat diversos actes com ara la Passejada poètica “Vicent Andrés Estellés, un entre tants a Barcelona”, que se celebra aquest divendres 16 de maig. Es tracta d’una passejada poètica organitzada per Escola Valenciana que forma part de les activitats de la Setmana Cultural que ha organitzat Espai País Valencià, una de les 29 entitats que conformen la federació. L’objectiu és donar a conèixer l’obra i la figura del poeta del poble amb la recitació d’alguns dels seus poemes en llocs emblemàtics de la ciutat Comtal. La passejada comença a les 18.30 hores al carrer del Carme, 47.

Pel que fa el dissabte 17 de maig, a més de les esmentades trobades, Escola Valenciana destaca la celebració de l’acte de lliurament dels Premis Maestrat Viu que tindrà lloc a Peníscola. És la primera convocatòria de premis que reconeixen la tasca de persones i col•lectius de les comarques valencianes del nord per la normalització de la nostra llengua.

La veu d’Aitana Ferrer, la música al piano d’Enric Murillo, i la presentació d’Amàlia Garrigós i de Taray Cuartiella amenitzaran l’acte de lliurament dels guardons. En aquesta primera edició dels Premis Maestrat Viu els guardons es lliuraran a Grup de Recerca de la Memòria del Segle XX de Benassal (Premi Seidia 2014 a la iniciativa anual col•lectiva); Centre d’Estudis del Maestrat (Premi Pere Labèrnia 2014 a la trajectòria col•lectiva): i Pere-Enric Barreda i Edo (Premi Carles Salvador 2014 a la trajectòria personal). Aquest acte se celebra al Castell de Peníscola i comença a les 20.00 hores.

Finalment, també dissabte 17 de maig hi haurà un concert de La Gira d’Escola a Barcelona, amb Tashkenti, Smoking soul’s, Efecto Doppler i Dj Biano.

Comparteix

Icona de pantalla completa