Diari La Veu del País Valencià
El Consell reconeix errors en les quanties del copagament dels centres de discapacitats

RedactaVeu / València

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, demanava explicacions, al gener passat, per mitjà d’una pregunta escrita al Consell, pel fet que les organitzacions de discapacitats de Castelló adverteixen de “greus errors” en el càlcul de la quantia del copagament que han de fer front a partir del proper any per estar en una residència o acudir a un centre de dia i insten a les famílies a recórrer massivament.

Aquesta nova taxa, segons Compromís, afecta 1.500 castellonencs. Així, per exemple i segons la coalició nacionalista, “a un usuari d’Afanías li han notificat que ha de pagar 700 euros al mes per assistir al centre ocupacional quan el preu de la seua plaça, fixat per la Conselleria de Benestar Social, ronda els 500 €”.

Oltra demanava saber “a què es deu aquest error, que s’explicara si s’han solucionat i si es produiran realment aquests increments”.

La resposta que dóna ara el Consell, cinc mesos després, per respondre que en el País Valencià “s’ha detectat 127 en la quantia de l’aportació” dels usuaris de centres de dia i residències amb discapacitats, “però no explica els cas de la resta d’usuaris als qui se’ls hauria pogut encarir el cost per aquest copagament amb la nova taxa, on podria no haver error de càlcul però sí un increment abusiu”, conclou la nota de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa