Diari La Veu del País Valencià
Estabilitzat l’incendi de Marines i evolució favorable del foc de Calles
RedactaVeu / València

L’incendi forestal registrat aquest dimecres a la localitat de Marines es troba estabilitzat i sense flama, segons ha informat el conseller de Governació i Justícia, qui ha afirmat que el seu origen procedeix del camp de tir de la base militar que hi ha en aquest municipi, on s’estaven realitzant unes pràctiques.

Així mateix, el conseller ha assenyalat que en el lloc del foc es troben treballant set mitjans aeris, huit brigades, dues autobombes i bombers del Consorci de València. Serafín Castellano, ha assegurat que l’origen de l’incendi de Marines “ix” del camp de tir de la base militar que hi ha en aquesta localitat i on s’estaven realitzant unes pràctiques. Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació el titular de Governació de l’Executiu valencià, que també ha destacat que el foc “està dins del perímetre de la base de Marines, no l’ha depassat i no ha afectat el parc natural de la Serra Calderona”, molt pròxim a les instal•lacions.

Preguntat per si les pràctiques de tir han causat l’incendi, Castellano ha assenyalat que en aquest espai es realitzen eixe tipus d’activitats habitualment i ha remarcat que en aquest moment “l’important és apagar el foc” i després, ha continuat, quan ho permeta la recerca de la Generalitat i de la Guàrdia Civil, s’informarà “com sempre, tant de les causes com de la superfície afectada”.

Així mateix, ha assenyalat que l’evolució del foc és “favorable” i que s’està treballant en el cap, que és “el que queda viu”.

A més, ha detallat que hi ha treballant dos mitjans aeris en l’incendi i que s’han mobilitzat altres dos. Per la simultaneïtat dels incendis -s’ha declarat altre a Calles- s’han mobilitzat també mitjans aeris d’altres comunitats autònomes, d’Aragó, Catalunya i Múrcia.

Evolució favorable de l’Incendi de Calles

Pel que fa l’origen de l’incendi declarat aquest dimecres a la localitat de Calles, que ha obligat a desallotjar entre 150 i 200 persones, és una crema descontrolada.

Així ha informat el conseller Castellano, qui ha concretat que els desallotjaments s’han registrat en els barris del Raval i de l’Azoque de Xelva, i ha comentat que en l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) hi ha 100 places disponibles.

El conseller també ha manifestat que la protecció dels habitatges i de les persones “ha sigut la prioritat”, i ha apuntat que el foc ha afectat sobretot el canyar del Riu Toixa i una mica de zona forestal dels vessants.

A més, ha comentat que s’està treballant en tres sectors per a estabilitzar el foc, i que l’evolució és “favorable”. Fins al lloc s’han desplaçat nou mitjans aeris -dos helicòpters i set AT-, 11 brigades, set dotacions de bombers i una secció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Comparteix

Icona de pantalla completa