Diari La Veu del País Valencià
En marxa POLINIZA 2014, IX Festival d’Art Urbà UPV
RedactaVeu / València

Nascut a l’abril de 2006 amb la intenció de fer confluir simbiòticament dos mons inicialment allunyats com la universitat i l’art urbà, POLINIZA es va convertir prompte en un referent a causa de la seua originalitat, realisme (s’intervé directament, sense falsos murs que retirar una vegada finalitzat l’esdeveniment, per la qual cosa les obres romanen fins a la següent edició del festival, respectant al seu torn el caràcter efímer del grafiti), impacte mediàtic i internacionalitat (alumnes de Pintura i Entorn i el Màster de Producció Artística al marge, 172 artistes de 15 països diferents – Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Mèxic, Països Baixos, França, Colòmbia, Cuba, Ucraïna, Polònia, Xile, Bèlgica, Argentina, Rússia i Espanya – hauran participat en el mateix a la conclusió de la present edició).

Enguany, participaran un total de 13 artistes pictòrics -11 individuals i una crew – seleccionats a través del VIII Certamen d’Intervencions de Pintura Mural (en la primera edició la selecció es va realitzar sense concurs), 20 alumnes de l’assignatura de ‘Pintura i Entorn’ de la Facultat de Belles arts i cinc del Màster de Producció Artística de la UPV.

Luca

Els seleccionats a través del certamen són Disneylexia (Xile), Dulk (Alcoi), Ferran Gisbert (Alcoi), Karas Urbanes (Mèxic), Kapi (Barcelona), la crew Lucca&Ombrebueno (Itàlia/Barcelona), Llueix (València), Malarko (Regne Unit), Coc Azcona (Barcelona), Said Dokin (Mèxic), Seikon (Polònia) i Van (Tarragona).

En total, 38 artistes pictòrics per a una edició en la qual s’intervindran directament 20 murs de la UPV (tres de l’Àgora, 12 de la Facultat de Belles arts, un del Rectorat, dos de la Casa de l’Alumne i altres dos la MTS de Gestió de l’Edificació), més de 800 metres quadrats sobre els quals dilluns que ve, a partir de les 16.00 hores, començaran a treballar els artistes fins al divendres 16 de maig a les 17.00 hores.

Poliniza_2012_Stinkfish

El festival, en el qual col·laboren Montana, Xarxa Bull, Art i Clar i Pintures José Antonio García, també inclourà el dimarts 13 el mercat ambulant de fanzines “El Fansinet”, que tindrà lloc d’11.00 a 17.00 hores en l’Àgora UPV, la xarrada-presentació “Send it to Belize” (15.00 hores) i la presentació del llibre ‘El grafiti de signatura’, de Fernando Figueroa, i el catàleg-doble “Poliniza 2012-2013” (18.30 hores). Tant la xarrada com les presentacions tindran lloc en l’Aula B.0.6 de la Facultat de Belles Arts i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

El dimecres 14 de maig tindran lloc la inauguració de l’exposició “POLINIZA IN VITRO”, que arreplegarà obra gràfica i objectes personalitzats dels participants en el festival (13.00 hores), i el Taller Fast-Modding de customitz aciód’ordinadors, on qualsevol interessat pot inscriure’s de manera gratuïta en el següent enllaç.

Ferran Gisbert

El programa es completarà el dijous 15 de maig amb una exhibició de break dance en l’Àgora (14.00 hores), les jornades infantils Quin Poliniza! (17.45 a 19.45 hores) i la taula redona “Market. Fotografia i contrapublicidad en l’art urbà” (18.30 hores, Aula B.0.6 de la Facultat de Belles arts), amb Hasan G. López, Arcadi Poch i Vinz Feel Free.

Comparteix

Icona de pantalla completa