L'EMT de València inicia un projecte per reduir el consum de combustible

L'efecte dels olis d'alta tecnologia ja s'ha provat en assajos de laboratori amb beneficis del 6% d'estalvi
23 febrer 2013 01:00h
EFE / València
 
L'EMT i Repsol, juntament amb l'Institut CMTMotors Tèrmics de la Universitat Politècnica de València, han subscrit un conveni per desenvolupar un projecte de R+D sobre el funcionament real en flota dels olis lubrificants d'última tecnologia i baixa viscositat.
 
La posada en marxa d'aquest projecte a penes comporta despesa alguna, atès que no implica cap canvi sobre els vehicles ja existents, encara que redundarà en els estalvis de combustible i la disminució dels costos de manteniment. 
L'efecte d'aquests olis d'alta tecnologia ja s'ha provat en assajos de laboratori, amb beneficis de fins el 6% en estalvi de combustible, però encara no s'han fet estudis representatius per a mesurar aquest estalvi quan els vehicles treballen en condicions reals d'explotació.
 
Per tant, aquest projecte marcarà una de les primeres experiències en flota de vehicles pesats i amb productes que, segurament, passaran a ser els estàndards els pròxims anys. 
El disseny de les proves estarà a càrrec de l'Institut CMTMotors Tèrmics, que a més farà un seguiment minuciós de l'estat del motor i de l'oli en els autobusos.
 
La formulació i disseny dels olis d'última tecnologia correrà a càrrec de la multinacional Repsol, mentre que EMT València s'encarregarà de la logística dels assajos.
 Durant les proves es faran servir quatre tipus d'olis, dels quals dos serviran com a referència base i els altres dos correspondran a productes de nova tecnologia, la qual cosa permetrà fer la prova amb motors dièsel i amb autobusos que funcionen amb gas natural comprimit.


 
next