Diari La Veu del País Valencià
L’obra de Vicent A. Estellés a debat en La Nau

RedactaVeu / València.

‘Vicent Andrés Estellés, vigència i actualitat de la seua obra literària’ és el títol de la conferència que se celebrarà el pròxim dilluns, dia 12 de maig, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb motiu de la presentació del llibre L’obra literària de Vicent Andrés Estellés. Gèneres, tradicions poètiques i estil, publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins de la col·lecció ‘Recerca’.

L’acte comptarà amb la presència dels seus editors Vicent Salvador, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Jaume I; i Manuel Pérez Saldanya, catedràtic de la Universitat de València i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i Jaume Pérez Montaner, poeta i assagista. Moderarà l’acte el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

El volum, publicat per l’AVL, oferix una panoràmica sistemàtica de l’obra d’Estellés com a retaule de gèneres diversos i com a producte d’unes tradicions poètiques que l’autor va saber assimilar i transformar en una lírica suggestiva i innovadora.

En paraules de Pérez Saldanya, acadèmic i coeditor, “el propòsit del llibre és oferir una reflexió d’ampli abast organitzada al voltant d’alguns eixos que contribueixen a bastir la visió d’Estellés com a gran poeta contemporani, no sols en el marc valencià, sinó en el del cànon literari internacional”.

L’acte s’inscriu dins de la programació de Claustre Obert, espai de debat i reflexió, creat per la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat i el diari EL PAÍS, per a analitzar els temes més rellevants de l’actualitat social, cultural i econòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa