Diari La Veu del País Valencià
Manifestacions dissabte contra les retallades d’unitats i la LOMQE
RedactaVeu / Castelló de la Plana

En la roda de premsa celebrada a la seu de FAPA-Castelló, els i les representants de les AMPA; els sindicats de l’ensenyament STEPV, UGT i CCOO, i Escola Valenciana han denunciat que l’escola pública valenciana està “greument amenaçada” per les polítiques educatives de la Generalitat Valenciana.

La representant de FAPA-Castelló Penyagolosa, Mª Dolores Tirado ha convidat a tota la societat a sumar-se a aquest acte de protesta “en defensa de la continuïtat d’una escola pública de qualitat i en valencià” perquè, segons ha afirmat, “està en joc l’educació dels nostres fills i filles, el seu futur i, en definitiva, el de tots i totes nosaltres”.

Així mateix, Antoni Vizcarro, en representació de l’entitat Escola Valenciana, ha reivindicat que, “des de la seua implantació, l’ensenyament en valencià ha quedat demostrat que és l’única garantia del bilingüisme i és el futur de l’ensenyament plurilingüe”.

És per això que des d’Escola Valenciana es fa també una crida per denunciar la supressió de línies en valencià que ha portat a terme la Generalitat en un territori històricament valencianoparlant “anul•lant el dret de les famílies a decidir la llengua vehicular de l’ensenyament dels seus fills i filles”.

Per la seua banda, les representants d’STEPV, Mavi Oliver, de CCOO, Mila García, i el representat d’UGT, Laureà Puig, han incidit en què la baixada de la natalitat i la brutal pujada de la ràtio que ha portat a terme el Consell “fan perillar la continuïtat de l’escola pública” i provocaran els pròxims anys “la pèrdua de moltes més unitats i llocs de treball, que no es recuperaran”, així com la consegüent pèrdua de la qualitat educativa.

En concret, Puig ha denunciat el “falsejament de les dades de l’arranjament escolar” per part de la consellera d’Educació, Mª José Català, qui “menteix a la comunitat en l’arranjament escolar sumant en la creació d’unitat les que ja estaven habilitades per amagar un saldo real negatiu”.

En aquest sentit, els i les representants dels sindicats han afirmat que “revisant els concerts en escoles privades i abaixant la ràtio es podrien evitar les retallades d’unitats”.

En idèntic sentit s’ha pronunciat també la presidenta de FAPA-Castelló Penyagolosa qui ha explicat: “Actualment, estem suportant ràtios de 30 alumnes en Infantil i Primària per aula, 36 en ESO, i 42 en Batxillerat, fet que repercuteix de manera molt negativa en l’atenció a l’alumnat que en l’escola pública es caracteritza per la seua diversitat i que requereix, més que de mestres de superherois i superheroïnes capaces d’adaptar-se cada dia a les necessitats educatives concretes de cadascun dels xiquets i xiquetes de les seues aules que es troben totalment massificades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa