Diari La Veu del País Valencià
La Veu rep el Premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana

RedactaVeu / Alacant.

El saló d’actes de la Facultat d’Educació va ser l’escenari d’aquest acte acadèmic que va començar amb una conferència de la periodista Xelo Miralles en què es va repassar la història de Ràdio Televisió Valenciana, tancada pel govern valencià el passat mes de novembre, i va reivindicar la necessitat d’un nou mitjà audiovisual públic i en valencià.

A continuació es van lliurar els premis d’aquesta edició, que corresponen al treball cultural i artístic dels anys 2012-2013. Els guardonats van ser Esperança Camps, premi de creació literària per la novel·la Naufragi a la neu; Dani Miquel premi de literatura infantil i juvenil pel llibre-CD Més musiqueries; la companyia Xarxa Teatre premi d’arts escèniques i audiovisuals; el diari digital La Veu del País Valencià, premi de comunicació i difusió cultural i Jaume Silvestre i M. Àngels Francés que van rebre ‘ex aequo’ el premi d’Estudis Lingüístics i Literaris pels llibres L’obra narrativa de Ferran Torrent. Vers una poètica de l’escepticisme i del vitalisme i Montserrat Roig: feminisme, memòria i testimoni, respectivament.

Tant la conferència inicial de Xelo Miralles com els parlaments realitzats al llarg de la cerimònia per les autoritats acadèmiques i la representant dels premiats, van estar marcades per un to reivindicatiu en defensa de la llengua i la cultura dels valencians, que es va concretar en aspectes com la necessitat ineludible d’uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i en valencià i la defensa de l’ensenyament en la nostra llengua.

Els premis s’atorguen rotativament en cadascuna de les tres seus de l’IIFV: la Universitat de València-Estudi General, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I, de Castelló de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa