Diari La Veu del País Valencià
Els valencians reciclen una mitjana de 15,7 quilos de vidre per habitant i any

RedactaVeu / Castelló de la Plana

Cada valencià va reciclar una mitjana de 15,7 quilos de vidre per habitant i any, una xifra que situa els ciutadans del País Valencià per damunt de la mitjana estatal, segons dades de la Generalitat.

Durant l’any passat al País Valencià es van recuperar més de 80.368.000 quilos de vidre enfront dels 76.863.000 de l’any 2010. Per comarques, un total de 37.650.000 quilos corresponen a les comarques Centrals, 35.116.000 a les del Sud i més de 7.600.000 quilos a les comarques del Nord.

En total des de l’any 2000, s’han recuperat més de 850.000.000 quilos de residus d’envasos de vidre al País Valencià. Segons la Generalitat, en açò ha tingut un paper important el lliurament dels contenidors verds.

En l’actualitat, hi ha instal•lats un total de 20.658 contenidors per a la recuperació de vidre i amb una ràtio d’un contenidor per cada 248 habitants, cosa que millora la mitjana estatal.

Des de l’any 2000 s’han instal•lat més d’11.000 contenidors per a la recuperació de vidre a les comarques del País Valencià.

Campanyes de divulgació

A més dels plans de recollida selectiva, un altre dels punts significatius ha consistit en incrementar la separació en origen dels envasos de vidre, per la qual cosa s’han previst campanyes de divulgació i conscienciació específiques per les comarques valencianes.

Aquestes accions se sumaran a les dutes a terme durant els últims anys, i especialment en 2013, en què s’han engegat campanyes dirigides als més xicotets, als joves, responsables de les tasques de la llar i hotelers, com les dutes a terme durant les falles 2013, en festes populars com les de Moros i Cristians o en festivals com el de Benicàssim.

També es preveu dedicar especial atenció al sector de l’hostaleria, que consumeix el 48 per cent dels envasos de vidre i que comptarà amb campanyes destinades de manera exclusiva.

Per altra banda, la Conselleria d’Infraestructures ha signat aquesta setmana un conveni de col•laboració amb Ecovidrio per a impulsar la recollida sostenible i eficient dels envasos de vidre a través dels contenidors verds..

Es tracta del quart conveni que signen ambdues entitats que revisa i millora els signats en 2000, 2004 i 2009 i, per tant, les condicions econòmiques a les entitats locals i consorcis adherits al conveni.

En aquesta ocasió es contempla un pla d’inversió per part d’Ecovidrio que ascendeix a més de 20 milions per als pròxims cinc anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa