Diari La Veu del País Valencià
Durich (Consum): ‘No es pot tenir un 60% dels joves aturats’
Europa Press / València

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa de presentació de resultats, en la qual s’ha referit a 2013 com “un any especialment satisfactori” per les dades obtingudes i ha reiterat la seua intenció de “créixer a menor ritme” en resultats que en vendes perquè la seua prioritat és “mantenir ocupació i innovació” i apostar per una rendibilitat a llarg termini, conscients que és “relativament senzill” augmentar beneficis “amb quatre mesures dures com els altres”.

Consum va tancar 2013 amb un resultat de 32,2 milions, un 0,33% més que l’any anterior, i una facturació de 1.840,3 milions, un 4,31% més, va crear 537 ocupacions netes i va obrir 32 supermercats.

Segons Durich, la recuperació “anirà per barris” i, en concret, “l’alimentació es mourà poc, que ningú espere miracles”, a pesar que “el consum millore lleugerament”.

Argumenta que, en aquest sector, “el consumidor ha adquirit ja uns hàbits, s’ha trobat raonablement bé i no hi ha un motiu, fins i tot encara que comence a millorar la seua economia, perquè canvie eixos hàbits”, tals com el fort creixement de la marca pròpia i la compra de productes més econòmics. “Es canvia la vedella pel pollastre i el pernil ibèric pel normal per a quadrar comptes”, apunta.

El director general de Consum opina que “el que va canviar l’arròs d’una marca per l’arròs Consum i ha vist que és tan bo o millor que l’altre, que li dóna un bon servei i s’estalvia el 20%”, ara “no té per què canviar” eixe costum “encara que li millore la nòmina o només la confiança en què les coses aniran a millor”.

“L’economia no va millor”

Al seu judici, “l’economia no va millor”, sinó que “anirà millor perquè el 70% dels que no han perdut el treball tenien una por important a perdre’l despús-demà i no es compraven un cotxe encara que se’l pogueren comprar perquè estaven espantats”.

Durich indica que, per aquest motiu, “en la mesura que eixa por vaja desapareixent, alguns moviments en alguns sectors seran més perceptibles, com està passant amb els automòbils”, mentre que l’alimentació va créixer un 0,1% fins al març.

Comparteix

Icona de pantalla completa