Diari La Veu del País Valencià
El FIB renova la seua direcció i confia en poder arribar als 120.000 assistents
ACN / Benicàssim

Al seu costat, destaquen les actuacions de Paul Weller, Paolo Nutini, Lily Allen, Cat Power , Manic Street Preachers, James, Jake Bugg, Chase & Status, Ellie Goulding , Tinie Tempah , MIA , Ingrosso , Alesso , Tame Impala , Travis, Klaxons o Albert Hammond Jr. 



“És la nostra intenció aportar la nostra experiència i entusiasme per col·laborar en la construcció, des de ja, del futur a curt, mitjà i llarg termini d’aquest festival estimat i respectat per tots”, ha dit el nou director, que s’ha mostrat convençut que el 20è aniversari no és més que l’inici “d’una longeva i excitant aventura que es presenta davant nostre com un il·lusionant repte”. 



Com a novetat important, FIB 2014 organitzarà una jornada prèvia al festival el dimecres 16 de juliol, una jornada de benvinguda per donar el tret de sortida a la vintena edició. 



El FIB compleix 20 anys des que es va erigir en el primer festival de música independent de l’Estat espanyol. Des d’aleshores ha crescut i s’ha obert en quant a estils, a l’hora que cada vegada anava augmentat la presència de públic estranger, principalment britànic. 



El cartell d’enguany recupera alguns noms clàssics de les primeres edicions com The Charlatans, James o Manic Street Preachers, així com pioners de l’indie de l’Estat espanyol com Automatics. Aquesta mirada al passat no és incompatible amb una visió de futur que ja va fer que, per exemple, fos el FIB qui portara per primera vegada a l’Estat a Tremps o Chvrches. 



En aquesta nova edició l’organització remarca nous noms que podrien donar la campanada en els propers mesos com Drenge, La Femme, Telegram o Slow Magic. Pel que fa a grups de l’Estat, destaquen El Último Vecino o The Parrots al costat de noms més consolidats com Jero Romero, Triangulo de Amor Bizarro o Tachenko .



L’electrònica sempre ha estat ben representada al FIB, i el cartell d’aquest any reflecteix una tendència cada vegada més potent a nivell internacional amb noms com Chase & Statu, Ingrosso, Alesso o Sub Focus.

També hi haurà noms habituals a la zona alta dels millors festivals, des de Kasabian al gran Paul Weller, passant per MIA, Travis, Lily Allen,Tame Impala o Paolo Nutini.



En opinió de l’organització, el 20è aniversari del FIB ha aconseguit reunir un compendi de la millor música dels últims vint anys en un llistat de grups que garanteixen una bona setmana de música.

Comparteix

Icona de pantalla completa