L’Odissea: l’espectacle en DVD+CD!

7 maig 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

El passat 1 de maig a les 18h es presentà a la Fira del llibre de València el DVD i CD de l’espectacle Homer: L’Odissea, del grup Melodemodomies. Es tracta d’un treball fet a partir de la gravació de l’espectacle audiovisual homònim en què es barregen distintes vessants artístiques com ara la literatura, la música i la pintura, i que ens transporta a mons insòlits i fantàstics en el viatge de retorn d’Ulisses la seva pàtria, Ítaca.

Melodemodomies és un nom de fusió, en el més estricte sentit musical. Seguint la tradició, la melodia de la lira acompanyà el rapsode Demòdoc quan, al cant VIII de l’Odissea, va recitar primer la història dels amors d’Ares i Afrodita i després la destrucció de Troia mentre “Ulisses es consumia, i el plor, des dels ulls, li mullava les galtes” (VIII, 521-522).

El grup Melodemodomies naix l’any 2009 quan Miquel Pérez Perelló (Dénia, 1975, compositor i guitarrista) i Tomàs Llopis (Beniargeig, 1054, rapsode) musiquen el Llibre de Dénia de Vicent Andrés Estellés i el presenten sota el nom "Cant a la terra". Aquest projecte els porta a tocar en diferents pobles i ciutats i fins i tot als mateixos premis Vicent Andrés Estellés.

Ara ens presenten el DVD i CD de l’espectacle Homer: L’Odissea, que va ser gravat per Sebastián Cuenca a l’Auditori de Rafelbunyol al mes de març de 2014. El tècnic musical va ser Santiago Cantó Durà. La traducció dels textos és de Joan Francesc Mira, els dibuixos del pintor Joan Castejón i la direcció i creació de l'animació de Eltakataka

Melodemodomies estan de gira amb “L’Odissea”. De moment, les dates confirmades són:

29 de maig, 19:30h , Centre Social de Dénia
8 d’octubre, Casa de la cultura de Xàbia


 

 
photo
next