Diari La Veu del País Valencià
Marga Sanz: ‘Català ha de derogar ja l’arranjament escolar’

RedactaVeu / València

La síndica d’EUPV en les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha mostrat la solidaritat de la formació d’esquerres amb la comunitat escolar i l’assemblea del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs que porta 75 dies de tancament contra la supressió d’un aula d’ensenyament infantil que a la llarga suposarà el tancament del col•legi.

Així, Sanz ha demanat a la consellera Català que acudisca a parlar amb els pares i mares i que no faça “el buit” a aquesta reivindicació “legítima”.

La síndica d’esquerres i coordinadora de la formació d’esquerres va visitar el centre educatiu per parlar amb els pares i mares i conèixer l’experiència educativa del Cremona que “tot i les dificultats d’haver d’impartir classes en barracots, han demostrat ser una de les millors experiències educatives del País Valencià, com ho demostra el fet que és un dels pocs centres amb un Projecte de Comunitats d’Aprenentatge”.

“Els vint xiquets que sol•liciten matriculació en tercer grau d’infantil han de ser atesos i més encara quan tenen un germà al mateix col•legi”, ha declarat Sanz.

La parlamentaria d’EUPV critica que la consellera Català “defensa la lliure elecció de centres però ací hi ha vint famílies a les quals se’ls hi nega ja que eliminar l’únic grup d’accés al CEIP Ciutat de Cremona és condemnar-lo a la seua desaparició”.

“La consellera Català ha de derogar immediatament l’arranjament escolar de 2014 que dóna un colp de mort a l’escola pública i permetre la matriculació dels vint xiquets al Ciutat de Cremona”, conclou la síndica d’EUPV en les Corts Valencianes i coordinadora de la formació d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa