Diari La Veu del País Valencià
Elx acollirà diumenge les Trobades del Baix Vinalopó i Baix Segura

RedactaVeu / Elx.

El pròxim 11 de maig tindrà lloc la XXII Trobada d’Escoles en Valencià del Baix Vinalopó i Baix Segura. Enguany, Elx és la ciutat amfitriona i El Tempir és l’entitat que organitza aquesta festa lúdica i reivindicativa a favor de l’ensenyament públic de qualitat i en valencià a l’esplanada de l’edifici Altabix de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

La programació cultural de la trobada s’encetarà el dijous 8 de maig amb una taula redona sota el títol ‘Intercanvi d’experiències des de l’escola plurilingüe’, en què hi participaran Marién Anton i Mariló Esclapez Fabra, ambdues directora i mestra, respectivament, del CEIP Miguel de Cervantes d’Elx, i Jovita Colomina Doménech, mestra del CEIP Azorín d’Alacant. Tudi Torró, pedagoga i inspectora d’educació, moderarà la taula redona.

Pel que fa als actes programats per al dia de la trobada, només cal consultar aquest enllaç.

Taller de ràdio

Més de 30 centres educatius d’Elx, Crevillent, Santa Pola i Dolores, 35 tallers de tot tipus com ara manualitats, mediambientals i de xapes, jocs d’animació al carrer, exhibició de pilota valenciana i fins i tot un taller de ràdio seran algunes de les activitats preparades en què podran participar els assistents a la trobada.

L’actuació del conegut cantautor Dani Miquel posarà el punt i final d’un dia que s’espera que siga festiu i reivindicatiu alhora de l’ensenyament en valencià, l’únic que garanteix que els estudiants acaben tenint un bon domini de la llengua pròpia, el valencià, i de l’altra llengua cooficial, el castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa