Diari La Veu del País Valencià
Denuncien el nomenament a dit de 9 membres de NNGG en l’Emprenjove de l’IVAJ

Europa Press / València

El diputat de Compromís en Les Corts Fran Ferri ha denunciat aquest dilluns que la Generalitat ha “col•locat” nou membres de Noves Generacions (NNGG) del PP en el programa Emprenjove de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), encarregat d’assessorar joves emprenedors.

Per açò, ha avançat que el seu grup sol•licitarà la creació d’una comissió de recerca en el parlament autonòmic per a aclarir aquesta “nova trama de nomenament a dit”.

Ferri, en una roda de premsa, ha assenyalat que el ‘modus operandi’ utilitzat per la Generalitat ha consistit a “utilitzar una empresa pantalla, Atles Serveis Empresarials”, a la qual ha adjudicat un contracte per un import total de 987.783,50 euros per “contractar membres del PP” per un període de dos anys.

D’aquest forma, el parlamentari ha explicat que el Consell evita haver de realitzar un concurs públic, així com l’obligació de publicar la llista de beneficiaris en el DOCV.

Al seu judici, “aquesta trama demostra que el PP utilitza les polítiques de joventut de la Generalitat per a finançar les estructures de Noves Generacions i alliberar els seus càrrecs i gent de llistes electorals del PP”, la qual cosa considera “greu” sobretot, tenint en compte que “els nostres joves han d’emigrar per a trobar treball”.

Entre les nou persones que, segons Fran Ferri, han sigut nomenats a dit -i que representen la meitat dels 18 treballadors del programa Emprenjove- figuren el president del Comitè d’Ètica de Noves Generacions i suplent del PP d’Exposició, Gonzalo Mallea, o el regidor d’Ademús i membre de l’Executiva del NNGG, Raúl Segarra, entre uns altres.

No obstant açò, el diputat de Compromís ha explicat que no és l’únic cas i que, tal com ja va denunciar el passat mes de març, hi ha hagut més d’una desena de “col•locats” en la xarxa d’oficines Generalitat Jove emprant el mateix ‘modus operandi’. Així mateix, ha indicat que l’actual president de NNGG i secretari general de l’IVAJ, Juan Carlos Caballero, va treballar en el programa Emprenjove.

“No estem davant casos puntuals”

Així, Ferri ha posat l’accent en què “no estem davant casos puntuals”, per la qual cosa des de Compromís “seguirem investigant i cercant aquest tipus de nomenaments a dit i contractes”.

En la seua opinió, “Fabra és un Camps amb menys recursos; continua utilitzant els diners públics per a beneficiar-se ell mateix, els seus i el seu partit, saquejant les arques públiques”. “Abans era una macrocorrupció i ara és una microcorrupció”, ha denunciat, ja que ha indicat que “amb els pocs recursos públics que hi ha, col•loquen els membres de NNGG”.

Per açò, ha anunciat que Compromís durà a terme una sèrie d’iniciatives, com la petició d’una comissió de recerca en les Corts que aclarisca “fins a on arriba aquesta trama”. La coalició també proposarà que l’IVAJ torne a assumir els serveis de emprenedoria i que les places s’adjudiquen “amb concursos públics basats en el mèrit i la transparència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa