Diari La Veu del País Valencià
‘Mai és tard per rectificar’. Un any després d’Èvole
RedactaVeu / València
Dissabte 3 de maig de 2014 l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol ha tornat a concentrar-se a la Plaça de la Mare de Déu de València acompanyada per milers de valencians per a seguir denunciant que FGV “disposava de les mesures de seguretat capaces d’evitar un excés de velocitat, però no les va emprar en la Línia 1”. Segons el manifest de l’AV3J llegit hui davant milers de persones, dia a dia prossegueixen les compareixences que trauen a la llum la “mala actuació” de MetroValencia.

Fa un any que la lluita de l’Associació de Victimes del Metro-3J es feu més visible que mai després del programa de Jordi Èvole.

En aquest sentit, ha denunciat la irregular “desaparició” del llibre d’avaries, que segons el policia que va intervenir en l’Informe Policial, va estar cercant en la cabina, i el llibre no estava. Altra irregularitat posada de manifest és la lectura de la caixa negra, que va tenir lloc en les instal•lacions de FGV, “sense presència judicial, i amb el resultat de l’eliminació de dades”.

@emparmarco

Per a AV3J; FGV va destruir proves. I per si açò no fóra suficientment greu, denuncia que seguint amb l’estratègia per part de FGV d’entorpir la recerca de l’accident, la direcció de MetroValencia “va mentir” al perit judicial, va dir que el vagó sinistrat “no havia descarrilat anteriorment”.

A més, l’Associació de Víctimes denuncia que FGV també va ocultar l’Informe de Prevenció de Riscos Laborals corresponent al 2006, el resultat del qual era “desfavorable” i establia que MetroValencia no complia els requeriments legals.

En aquest sentit, FGV “no va investigar l’accident ocorregut a Picanya en 2005, ni va investigar l’accident de 2006”, es va incomplir així la Llei de Prevenció del Risc Laboral, segons AVM3J.

Finalment, l’organigrama aportat per FGV no es correspon amb les seccions dels treballadors que estan declarant ja que •les compareixences d’aquests últims dies ens han descobert una estructura diferent de la remesa per FGV”, la qual cosa “fa impossible establir qui havia de controlar la seguretat dels viatgers”.

@mariastrada

Finalment, AV3J ha denunciat davant dels milers de persones que han acudit aquest dissabte a la concentració, que FGV segueix obstruint la recerca per la qual cosa exigirà que tant Pablo Cotino, director gerent, com la consellera Isabel Bonig, i el mateix president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “presumeixen una vegada i una altra, d’aportar tota la informació a la causa”, rectifiquen perquè “mai és tard per fer allò correcte” i “millor tard que mai”.

Comparteix

Icona de pantalla completa