Diari La Veu del País Valencià
VÍDEO: Alcoi es deixa conquerir per l’Himne

Sheila García / AraMultimédia / Alcoi

Milers de persones s’han congregat a la Plaça d’Espanya, punt essencial del centre històric d’Alcoi per ser participes de l’acte que obri la Trilogia de les Festes de Moros i Cristians.

Després de l’arribada d’unes 20 bandes de música, entre elles quatre d’Alcoi, Sant Jordiet, Mario Gisbert, ha arribat saludant un públic ansiós per escoltar l’himne de les festes locals.

En la tribuna d’autoritats es trobava el president de la Generalitat, Alberto Fabra -que ha sigut rebut pel públic entre esbroncs i xiulets- , qui li ha donat la batuta a Sant Jordiet, i aquest li l’ha donat a Pedro Estevan, que ha sigut l’encarregat de dirigir l’himne. El percussionista, natural de Sax, ha saludat a diverses autoritats presents en la tribuna de l’ajuntament i s’ha dirigit cap al podi per encapçalar a totes les bandes que han desfilat des de les 19.30 hores per l’avinguda del País Valencià.

A més de Fabra, en la tribuna d’autoritats estaven la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez, el cardenal que oficiarà la Missa Major a Sant Jordi el diumenge, Antonio Cañizares i alguns dels càrrecs festers d’enguany.

Tots els assistents han gaudit de l’obra de Gonzalo Barrachina, l’himne, i Pedro Estevan s’ha mostrat molt agraït al públic en finalitzar la representació.

Finalment, s’ha disparat el tradicional castell de focs artificials i s’ha encès l’enllumenat fester provocant els aplaudiments de tots els que han gaudit de l’acte que inicia la Trilogia Festera alcoiana.

Comparteix

Icona de pantalla completa