Diari La Veu del País Valencià
EU i UPiD demanen la dimissió ‘fulminant’ de Castedo com a alcaldessa

RedactaVeu / Europa Press / Alacant

Els grups municipals d’EU i UPiD en l’ajuntament d’Alacant han reclamat, en sengles comunicats, la dimissió de l’alcaldessa de la ciutat, Sonia Castedo, després de la seua renúncia a l’acta com a diputada autonòmica i han acusat a la primera edil ‘popular’ de voler dilatar el procés judicial que investiga la seua participació en la presumpta comissió de diversos delictes durant la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana.

El portaveu del grup municipal d’EU, Miguel Ángel Pavón, ha demanat la seua dimissió “immediata” i “fulminant” com a alcaldessa d’Alacant.

“La seua renúncia com a diputada després de la del seu mentor, Luis Díaz Alperi, només cerca dilatar el procés de la peça de Brugal de la presumpta manya del Pla General, en la qual tots dos estan imputats per diversos presumptes delictes de corrupció, per a retardar al màxim el seu més que probable processament”.

Segons el parer de Pavón, la dimissió de Castedo manca “de motius personals” i ha indicat que “el que hi ha són motius processals”. “La senyora Castedo ha sigut diputada autonòmica per a aprofitar-se de l’aforament, igual que Alperi. I ara es disposa a seguir sufocant la ciutat des d’una Alcaldia que ha vinculat irresponsablement a la corrupció. Que dimitisca d’alcaldessa per a dedicar-se a la seua defensa judicial i perquè la ciutat deixe d’associar-se a la corrupció”, ha reclamat.

“Una dimissió que podria ajudar a reconduir la paràlisi en la qual està sumida la ciutat i a desbloquejar projectes com el del nou Pla General, que cal reiniciar des de zero per estar viciat en origen, o com les llançadores amb autobús de l’AVE, que no suposen cap problema ni per al trànsit ni per al petit comerç de la ciutat i que Castedo bloqueja irracionalment enfront el seu propi partit”, ha seguit el portaveu d’esquerres.

La dimissió de Castedo, una “explosió controlada”

Per la seua banda, el portaveu d’UPiD en l’ajuntament d’Alacant, Fernando Llopis, ha reiterat que la dimissió de Castedo és “una explosió controlada” i ha qüestionat la figura de l’aforament perquè renunciar a açò permet, al seu judici, “triar quin jutge i jutjat els porta davant la justícia”.

Llopis ha destacat que “en UPiD ja vàrem dir en el seu moment que no tenia cap sentit ser alcalde i diputat al mateix temps, dues tasques molt importants que requereixen de la màxima atenció. En plena campanya en 2011 defensàvem la necessitat de fer-ho incompatible”.

L’edil ha subratllat que el PP “està donant un espectacle amb els diputats imputats que ni Fabra ni Ciscar saben quan dimiteixen. A més res té a veure amb una estratègia d’apartar-los sinó pels interessos judicials que pot oferir que els jutge un tribunal o un altre”.

La formació magenta ha recordat a Fabra que segueix “sent alcaldessa una imputada” i que “sembla que aqueixa qüestió no importa, sempre que no siga diputada en Les Corts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa