Diari La Veu del País Valencià
Els 34 estats de l’OCDE acumulen la meitat del PIB mundial

Laia Framis (ACN) / Brussel•les

Segons ha informat l’OCDE, les economies de la Xina, el Brasil, l’Índia, Indonèsia i Rússia ja representen el 30% del total de l’economia del planeta.

Els EUA segueixen sent el país més ric i produeixen el 17,9% de la riquesa mundial, seguits de la Xina (14,9%) i l’Índia (6,4%). L’informe també destaca que els 28 estats que formen la UE produeixen un PIB que representa el 18,6% de l’economia de tot el món.

Alemanya té el PIB més alt de tots els països europeus -3,7% del total de la riquesa mundial-, seguida de França (2,6%), el Regne Unit (2,4%), Itàlia (2,3%) i l’Estat espanyol (1,6%).

L’informe de l’OCDE també destaca l’economia japonesa, que suposa un 4,8% del total, la mexicana (2,1%), la canadenca (1,6%), la coreana (1,6%) o la turca (1,5%).

També destaca que el PIB per càpita dels Estats Units és el més alt del planeta. És gairebé quatre vegades més alt que la mitjana mundial, i un 40% més elevat que la mitjana europea. Completen la classificació l’Aràbia Saudita, Austràlia i el Canadà.

Comparteix

Icona de pantalla completa