Diari La Veu del País Valencià
El Govern estatal torna a evitar dates de conversió de la N232 en A68

RedactaVeu / Madrid / Vinaròs

El Govern estatal torna a evitar avançar dates i compromisos respecte a la transformació de la N232 en la promesa A68, i tampoc avança en les millores pendents de l’actual vial, segons denuncia Compromís-Equo.

El diputat en el congrés per la coalició Compromís-Equo, Joan Baldoví, es va fer al febrer ressò de la notícia que l’associació d’Automobilistes Europeus Associats (AEA) havia elaborat un llistat on es localitzen els trams més perillosos de les carreteres de l’estat, en el qual es troba el quilòmetre 77 de la N-232, que transcorre de Vinaròs a Morella.

En aquest informe, elaborat a partir de les últimes dades disponibles del Ministeri de Foment, es contemplen els 45 trams d’autopistes de peatge més perillosos, entre els quals estan dos punts de l’AP-7 al seu pas per les comarques del Nord del País Valencià.

En la resposta a Baldoví sobre el seu projecte per a transformar-la en autovia, la N-232 i termini de temps per a executar les millores previstes, el Govern, a més de tornar a referir-se a Vinaròs com “Vinaroz”, nom no oficial del municipi del Baix Maestrat, justifica les inversions apuntant que el tram comprès entre aquesta ciutat i el límit amb Terol es troba ja condicionada, a excepció del tram comprès entre el Barranc de la Bota i Morella Sud (inclòs el Port de Querol).

Segons el govern, el condicionament d’aquest tram s’ha dividit en dos subtrams, Barranc de la Bota- Mas de la Torreta (Port de Querol) i Mas de la Torreta-Morella Sud, que es troba en fase de projecte constructiu, i una vegada s’aproven els projectes, es podran licitar les obres conforme a la disposicions pressupostàries i les prioritats del Ministeri de Foment”.

Des de Compromís en les comarques del Nord, el seu coportaveu, Carles Mulet, ha valorat que aquesta resposta, “és per tant oblidada per a la posteritat la possibilitat de convertir la N232 en l’A68, ja que ni es fa el més mínim esment”.

Així, Mulet denuncia que respecte als trams pendents, “i els més complicats, els quals han ocasionat anys de paràlisis”, el Govern “evita avançar dates i els deixa en suspens, primer a l’aprovació dels projectes, després a la licitació, al pressupost i a les prioritats de Foment”, que tampoc indiquen que aquesta siga una d’elles, i “evita pronunciar-se sobre l’estat i compromisos per a millorar el tram de la N232 en terres aragoneses, vital per a poder racionalitzar l’ús d’aquest vial”.

La coalició ve reivindicant la vital importància de la N232 per a l’economia de les comarques de Castelló en ser la via de comunicació amb comunitats autònomes com Aragó, Navarra o País Basc.

“Aquest vial és vital per al turisme, però també per a la comarca dels Ports i la seua recuperació econòmica. Una N232 en condicions seria un revulsiu econòmic per a molts municipis del nostre interior, i si realment és necessària una A68 (debat a part), que aquesta vaja pels Ports-Maestrat, o per terres tarragonines i seria determinant per a potenciar el turisme i l’economia d’una zona en detriment d’una altra, i cal recordar que l’interior de Castelló ha mancat sempre d’inversions”, sosté Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa