Diari La Veu del País Valencià
Rus: ‘Volem que els pilotaris visquen del seu treball’
RedactaVeu / València

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, s’ha dirigit als presents, però especialment als pilotaris, per a recalcar el compromís de la institució amb l’esport dels valencians.

“És un plaer i una satisfacció col·laborar amb la pilota. Nosaltres som dels que prometem i complim; i sabem que mentre no sigueu capaços de viure del vostre treball, la pilota continuarà sent un esport minoritari. Els estaments hem d’intentar que tots vosaltres pugueu viure de la vostra passió. Ho vaig reivindicar el primer dia, fa set anys, i ho torne a fer hui. Nosaltres sí ens creiem la pilota perquè és la nostra obligació i la nostra devoció”, ha explicat el president.

Tot seguit, Rus ha anunciat que la Diputació de València està treballant en la creació d’un programa de televisió de pilota. “La pilota necessita difusió i que la gent jove vos veja en la tele. Per açò, estem intentant tancar un programa que seria exclusiu del nostre esport”, ha afegit.

Al costat d’Alfons Rus ha estat el màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach. En la seua intervenció, el també alcalde de Massamagrell ha manifestat que “la Diputació de València continua sent el principal mecenes de la pilota i és una cosa que ens ompli d’orgull perquè cuidem de tots els àmbits i modalitats”. Quant a la Copa, Bailach s’ha congratulat pel fet que la competició és “la més important de la temporada de primavera-estiu i l’altra gran juntament amb el Circuit Bancaixa”.

En la presentació també han participat el diputat d’Empreses Públiques, Rafael López, el directiu de Val Net, Alfredo Hernando, i el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López. En la seua intervenció, Hernando ha assenyalat que “són moments complicats per a la pilota i tot està un poc en l’aire, però sabem que podem comptar amb la Diputació de València. I aquesta és una seguretat que s’agraeix. La competició ha crescut amb el pas dels anys, primer amb la Copa 2, després amb la Copa Promeses i ara també amb el campionat per a aficionats que estem confeccionant. Quant al torneig de professionals, probablement estiguem davant l’edició més potent, ja que hem pogut comptar amb totes les primeres figures per a la configuració dels equips”.

La VII Copa President de la Diputació de València començarà aquest divendres dia 2 de maig en el trinquet de Sueca amb l’enfrontament entre els equips representatius de Murla (Genovés II i Hèctor) i Alzira (Santi II, Raúl i Tomás II).

Comparteix

Icona de pantalla completa