Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil posa un acudit sobre Carrero com a exemple d’enaltiment del terrorisme

Antonio Maestre.

La Guàrdia Civil va detenir el dilluns 17 persones acusades d’enaltiment del terrorisme pels seus comentaris en Twitter i Facebook, en el marc de la denominada ‘Operación arraña’, que s’ha desenvolupat a Euskadi, Castella i Lleó, Astúries, Catalunya, Navarra i Galícia.

En el vídeo que la Benemèrita ha publicat en la seua pàgina web, apareixen alguns dels tuits exemplificant els comentaris que ha portat a la detenció dels seus autors. L’operació ha sigut ordenada pel jutge Eloy Velasco de l’Audiència Nacional.

>

Un dels missatges que apareix en el vídeo, en el minut 2:01, és un “acudit” sobre l’assassinat de l’almirall Carrero Blanco, qui va ser president del govern franquista i va ser assassinat per la banda terrorista ETA l’any 1973. El tuit en qüestió va ser publicat pel compte @argala_ el passat 9 de gener, i incloïa una fotografia de Carrero amb el text “Jo vull VOLAAAAAAAAR i VOLAAAAAAAAAAAAAAAR”:

Aquestes detencions per comentaris en xarxes socials no han sigut les primeres. El passat 25 d’abril es va saber que la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, va demanar quatre anys de presó per a un usuari de les xarxes socials per una campanya d’insults en Twitter contra ella.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa