Diari La Veu del País Valencià
Els versos de Vicent Andrés Estellés cobren vida en la Sala Russafa
Europa Press / València

Sala Russafa estrenarà de l’1 al 3 de maig el quart espectacle d’aquesta jove companyia local, sorgida dels cursos d’interpretació de l’Escalante. Una proposta que mostra la seua maduració creativa i per a la qual han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, ciutat on va nàixer Estellés.

En ‘Un entre tants’, Gonzalo Azcona i Javier Sahuquillo proposen una dramatúrgia que combina el teatre amb la poesia, utilitzen l’expressió corporal per a donar vida a les paraules del poeta valencià. Passatges biogràfics, versos i història s’uneixen en una posada en escena imaginativa, amb un fort component visual.

Els cossos i moviments dels actors Pau Gregori, Santiago Martínez, Laura Sanchis, José Juan Sevilla i Paloma Villardepablo ofereixen nous matisos i potencien l’expressivitat dels poemes en una original peça en la qual els versos d’Estellés es fan corporis, trobant sobre les taules una nova veu, diferent a la qual ofereix la lectura silenciosa dels seus llibres.

‘Las Golfas de Russafa’

D’altra banda, tots els divendres del mes de maig, a partir de les 23.00 hores, l’escenari de Sala Russafa es transforma en un cafè-teatre en el qual el públic comparteix escenari amb els actors. 
Es tracta de cicle ‘Las Golfas de Russafa’, una programació especial, dedicada a l’humor, que aquesta temporada ve de la mà de JuJa i la seua nova proposta: ‘JuJam-Session’.

En cada funció, el públic escull a l’atzar diversos dels centenars de esquetxos que Juan Andrés González i Jano de Miguel han interpretat en els seus deu anys de trajectòria. La improvisació va filant les absurdes situacions i personatges que han portat a JuJa a crear la fórmula d’un humor “disbauxat i corrosiu que no dóna puntada sense fil”.

Comparteix

Icona de pantalla completa