Diari La Veu del País Valencià
Grisolía, partidari de demanar responsabilitats per l’incendi de Cullera

RedactaVeu / Europa Press / València

El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, s’ha mostrat partidari que es demanen responsabilitats per l’incendi declarat a Cullera després de la disparada d’uns focs artificials, així com de l’ús de drons -sistemes aeris no tripulats- per controlar les muntanyes.

El màxim responsable de l’organisme consultiu s’ha referit en aquests termes, en finalitzar el ple de la institució celebrat aquest dimarts, al foc que dissabte passat es va declarar a la muntanya de Cullera després del llançament d’uns focs artificials amb motiu d’una festa local malgrat el màxim risc d’incendis declarat eixa jornada pel fort vent.

El professor Grisolía ha recordat que el País Valencià es troba en aquests moments “en una sequera que ens aclapara”, per la qual cosa ha instat, almenys mentre persistisquen aquestes condicions, a prohibir “totes les manifestacions com focs (artificials), fogueres etcètera” en les proximitats de masses forestals.

“Molt preocupant que no es faça cas”

Preguntat per si creu que haurien de derivar-se responsabilitats per la decisió de disparar l’espectacle pirotècnic malgrat que els bombers van remetre un fax dirigit a l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, en el qual se li advertia que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat havia decretat el nivell de preemergència per risc extrem d’incendi forestal, Grisolía ha qualificat de “molt preocupant que no es faça cas als qui veritablement coneixen” la situació i, en conseqüència, s’ha mostrat a favor de demanar explicacions.

A més, ha assenyalat que el passat 15 d’abril va enviar una carta -que encara no ha tingut resposta, ha precisat- al conseller de Governació, Serafín Castellano, en la qual li proposava la possibilitat d’usar drons per vigilar masses forestals.

“Cal estar pendents i el més important és actuar ràpidament; em dóna molta por el moment actual perquè la vida de molta gent pot estar en perill”, ha reflexionat el president del CVC.

Comparteix

Icona de pantalla completa