Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV adverteix que la nova configuració del mercat de treball consolida la bretxa social
RedactaVeu / València

Per al sindicat CCOO PV, la caiguda de la desocupació “ve explicada pel descens de la població activa i no per un augment de l’ocupació”.

Hi ha 26.100 persones actives menys en l’últim trimestre fonamentalment per, segons CCOO PV, tres factors: una joventut que cerca la seua oportunitat laboral en altres països, una immigració que retorna als seus llocs d’origen i l’efecte descoratjament que causa l’atur de llarga durada.

A açò cal afegir un canvi metodològic de la EPA per a adaptar-se al sistema de càlcul a l’europeu “i que millora unes desenes les dades de l’ocupació per qüestions demogràfiques”.

Per al sindicat, aquest descens, de 14.800 persones aturades més que en el trimestre anterior, no suposa un creixement de l’ocupació, ja que s’han destruït 40.900 llocs de treball en els últims tres mesos.

“Especialment preocupant és que la indústria compte amb 25.600 ocupacions menys, un sector que tradicionalment ha generat ocupació estable i de major qualitat i que és estratègic per a la recuperació econòmica”, asseguren.

Desocupació juvenil i famílies senceres a l’atur

La desocupació juvenil s’eleva al 62,66%, el nombre de llars amb tots els seus membres a l’atur puja fins al 15,78% i 170.417 persones sobreviuen, en el millor dels casos, amb 426 euros al mes.

Per tant, el sindicat manifesta que “no albira besllums de recuperació, tal com ens vol fer creure el Consell”, més aviat, considera que les polítiques d’ocupació “estan conformant un mercat laboral precaritzat”.

“Deprimir el consum intern i centrar els esforços en els emprenedors s’ha demostrat ineficaç perquè la majoria de la ciutadania, i no solament uns pocs privilegiats, isca de la crisi”, indica CCOO PV en un comunicat fet públic hui dimarts.

El nombre total de persones aturades al País Valencià és de 683.100, el 28,04%, més de dos punts per sobre de la del conjunt de l’Estat, i fins i tot superior a la del trimestre anterior (27,15%).

Per sexe, les dones segueixen tenint una taxa més elevada (29,16%) a la dels homes (27,10%), i la de les dones de les comarques del Sud del País Valencià se situa en el 31,27%. Per comarques, un 28,79% per a les comarques del Sud, un 28,21% per a les del Nord, i un 27,48% per a les comarques centrals.

Comparteix

Icona de pantalla completa