Diari La Veu del País Valencià
Intersindical qualifica de ‘dolentes’ les dades d’atur al País Valencià

RedactaVeu / València

Intersindical Valenciana ha difós aquest dimarts un comunicat on qualifica de “dolentes” les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2014 que ha publicat l’INE.

Aquestes dades situen en 696.000 les persones aturades al País Valencià, un 27,91 per cent, la qual cosa és un creixement del 2,21% respecte del trimestre anterior i 14.800 persones aturades noves en aquest període.

El sindicat afirma que totes aquestes dades “posen en evidència” les polítiques laborals, socials i econòmiques dels governs valencià i espanyol, així com la “manca d’unes inversions i unes polítiques actives d’ocupació que puguen afavorir la creació d’ocupació”.

Per al Sindicat, la reforma laboral, la política fiscal i industrial, la desprotecció social i la reducció de les prestacions socials, els intents de desmantellament dels serveis i de les empreses públiques, tot un seguit d’actuacions per part del Consell de la Generalitat Valenciana “són les causants de la situació d’atur, així com de la reducció de persones ocupades en aquest període”.

Per tot açò, des del Sindicat es considera que “calen altres polítiques socials i laborals que suposen una creació d’ocupació real i l’activació de l’economia valenciana”.

A més, Intersindical Valenciana ha fet una crida a la mobilització social de cara a les accions convocades el 30 d’abril i les manifestacions del Primer de Maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa