Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘Els acomiadaments a Vaersa provoquen que no es redacten plans de prevenció d’incendis’

RedactaVeu / València

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha reclamat a la consellera Isabel Bonig que explique el “constant degoteig d’acomiadaments” en VAERSA, denunciat pels treballadors, el qual “està deixant l’empresa sota mínims i generant greus conseqüències en la gestió de prevenció dels incendis forestals, perquè l’equip que s’encarrega d’aquesta importantíssima tasca en els últims dos anys ha quedat reduït de 8 a 2 persones”, denuncia en un comunicat.

Esquerra Unida demana també responsabilitats al conseller Serafín Castellano sobre les comandes a Vaersa sobre els plans de demarcació. “El Consell és directament responsable de l’estat de deixadesa i manca de neteja en què es troba el territori valencià susceptible de patir incendis”, subratlla el parlamentari.

Torró reclama a Bonig que aclarisca els motius pels quals el passat 31 de març va ser acomiadada una enginyera especialitzada en la redacció de plans de prevenció d’incendis, i per què s’han bloquejat projectes de prevenció amb diversos ajuntaments.

“Està reduint-se de manera tremendament perillosa la protecció al medi ambient, i dia rere dia, amb els incendis que estem patint últimament, comprovem com de vital és la prevenció”, assegura Torró.

Esquerra Unida lamenta la “desintegració progressiva” que està patint VAERSA, “amb constants acomiadaments des del 2012, mentre sembla que continua publicant ofertes i noves contractacions”.

“Mereixem respostes sobre per què està donant-se aquesta situació. I les mereixem tots els valencians i especialment els treballadors”, reclama el parlamentari d’Esquerra Unida.

Comparteix

Icona de pantalla completa