Diari La Veu del País Valencià
El fons editorial de la Generalitat, a un clic
RedactaVeu / València

La directora general del Secretariat del Consell i de Relacions amb Les Corts, Marta Martí, ha destacat que l’obertura, de la nova Llig en línia, quan es compleixen 25 anys de la creació de la llibreria, “ens permet posar el fons editorial de la Generalitat a l’abast de tota la ciutadania, sense horaris ni fronteres, i tot açò redueix considerablement els costos del procés de producció i distribució”.

Tal com ha destacat Martí, la web www.llig.gva.es, arreplega tots els llibres editats per la Generalitat, organitzats per matèries i per organismes editors, i ofereix la possibilitat de triar entre tres formats: suport clàssic en paper, llibre electrònic i tauleta gràfica.

Les persones que opten pel format tradicional tindran a la seua disposició tots els títols presents fins ara en les prestatgeries físiques de Llif, i podran rebre el llibre al seu domicili en un termini de dos dies laborables, en el cas que residisca en el País Valencià, o de quatre dies, si realitza la comanda des de qualsevol altre punt de l’Estat.

Títols en format de llibre electrònic

A més, aquells llibres el contingut dels quals siga exclusivament text es podran comercialitzar en format EPUB per a ser llegits en qualsevol dispositiu electrònic, ja siga un lector de llibres electrònics o un ordinador. Aquest format està pensat especialment per a la col·lecció legislativa de la Generalitat, ja que permet una ràpida actualització de la informació amb cost molt reduït.

D’aquesta manera, tota la col·lecció legislativa passarà a editar-se en format de llibre electrònic, encara que es mantindran en paper aquells títols més demandats, generalment per a l’estudi d’oposicions. Aquest sistema permetrà complir un doble objectiu: la màxima reducció de costos i l’actualització permanent dels textos.

En concret, en aquest moment ja estan disponibles per a la venda en línia 30 títols de la col·lecció legislativa, xifra que s’ampliarà al llarg dels pròxims mesos per a aconseguir enguany la xifra de 100 títols, permanentment actualitzats. Tenint en consideració el reduït cost de producció, tots aquests títols es posaran a la venda seguint el sistema de micropreus, a 0,50 euros la unitat.

Llibres per a tauletes gràfiques

D’altra banda, amb la finalitat d’arribar a un ampli sector de la població, s’ha obert tant en Apple com en Google Play el que es coneix com un quiosc virtual, de manera que els clients podran descarregar-se en les seues tauletes gràfiques, a través de la web de LliG, la App de Llig en línia, on podran comprar tots els llibres editats en aquest format, perfecte per a l’edició i venda de llibres amb imatges, com, per exemple, els catàlegs d’exposicions.

A poc a poc, s’aniran incorporant al quiosc virtual totes aquelles publicacions del fons editorial que han tingut una bona acceptació i venda durant aquests anys. Igualment, els nous títols produïts des de qualsevol conselleria o organisme depenent de la Generalitat es publicaran en aquesta nova plataforma amb un cost mínim.

Aquest sistema permetrà reduir notablement el preu de venda al públic, ja que el cost mitjà serà de dos euros, la qual cosa permetrà “un major accés” al fons editorial.

Comparteix

Icona de pantalla completa