Diari La Veu del País Valencià
No estic a gust amb el meu treball

RedactaVeu / ACN / Brussel·les.

Nou de cada 10 treballadors espanyols consideren que les condicions laborals s’han deteriorat els últims cinc anys, coincidint amb la crisi econòmica.

A més, la meitat no estan satisfets amb el seu lloc de treball, un pessimisme que només supera Grècia.

En canvi, segons les dades que ha publicat aquest dijous Eurostat, el 90% dels treballadors danesos, austríacs o belgues estan encantats amb la seva empresa.

Al conjunt de la UE, huit de cada 10 treballadors estan contents per com es guanyen la vida, però més de la meitat assegura que cada vegada treballa en pitjors condicions. Enmig d’aquest panorama, una dada optimista: el 87% dels europeus creu que té una feina interessant.

L’Estat espanyol és el segon estat de la UE amb més treballadors insatisfets amb el seu lloc de feina. La majoria creu que li encarreguen tasques engrescadores, però un 53% assegura que no hi està a gust.

Els principals motius són l’horari i la conciliació de la vida laboral i familiar, ja que un terç dels enquestats creu que treballa massa hores i que va massa carregat de feina. De fet, quatre de cada 10 citen l’estrès o els moviments repetitius com a principals riscos per a la salut mentre treballen. A tres de cada 10 també els preocupa alçar o moure pes diàriament.

Els treballadors espanyols també critiquen que les empreses no els tenen en compte a l’hora de prendre decisions i que, a vegades, ni tan sols els informen de canvis que els afecten.

Tot i així, durant l’últim any el 56% dels enquestats ha rebut informació sobre la situació econòmica de la seva empresa i sobre possibles reestructuracions.

Comparteix

Icona de pantalla completa