Diari La Veu del País Valencià
Decreten risc màxim d’incendis forestals en tot el País Valencià
Europa Press / València

Governació ha decretat aquesta mesura després que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha previst per a aquest divendres un dia poc nuvolós o ras, amb algun interval nuvolós en l’extrem nord; temperatures màximes sense canvis en el litoral i en descens lleuger o moderat a l’interior; mínimes en descens lleuger; i vents de l’oest o nord-oest moderats, amb intervals de fort o molt fort en el nord del País.

La Conselleria recorda que el nivell 3 de preemergencia o risc màxim d’incendis forestals suposa la prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc, fins i tot en les zones recreatives autoritzades i habilitades a aquest efecte.

Davant aquesta situació, el CCE manté contacte directe amb tots els ajuntaments i organismes d’emergència afectats amb la finalitat d’informar-los de la situació i evolució de la preemergencia prevista per a aquest divendres.

Finalment, el CCE i la Conselleria fan una crida a la prudència de la societat en general per a evitar, en la mesura del possible, possibles incendis forestals, i a respectar i complir en tot moment les normes que es deriven de decretar preemergencia per risc d’incendis forestals.

Governació aconsella no encendre foc en cap concepte; no fumar mentre es camina per la muntanya, ni llançar, en cap concepte, burilles o fòsfors des de vehicles; no utilitzar artefactes o material explosiu com a petards, masclets o carcasses; i no llançar brosses, dipositar-les en el contenidor del municipi més proper.

Així mateix, en la muntanya o en els seus voltants no s’han de llançar artefactes o material explosiu com a petards, masclets o carcasses, ni utilitzar sense autorització eines o motors que puguen produir una espurna o un foc; si es detecta un incendi, cal comunicar-ho immediatament al telèfon ‘112’, sense pensar que algú ho haurà fet ja o donar avís a les autoritats més properes.

En cas d’incendi cal seguir en tot moment les indicacions donades pel personal que té atribuïdes les missions de vigilància i extinció.

Comparteix

Icona de pantalla completa