Diari La Veu del País Valencià
Mona de Pasqua reivindicativa per a la consellera d’Educació

RedactaVeu / València

La Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya va aprofitar ahir una reunió amb la consellera d’Educació, Maria José Català per fer-li arribar “la Mona de Pasqua més reivindicativa d’aquestes festes”.

L’organització que integra 947 AMPAs federades a Fapa-València, Fapa Castelló Penyagolosa i Fapa Enric Valor Alacant ha lliurat a la consellera una mona reivindicativa “en nom de totes les mares i pares d’alumnes de centres educatius que estan a l’espera d’una inversió pública en la millora i creació de les infraestructures educatives” a través del Pla Crea Escola.

Durant la reunió, Eva Grimaltos, en qualitat de vicepresidenta de la Confederació Gonzalo Anaya i presidenta de FAPA-València, ha exposat el “malestar i l’oposició” davant l’arranjament escolar realitzat per la Conselleria.

“Portem la mona a la consellera per recordar-li que hi ha famílies afectades per la eliminació d’unitats, tancades als centres educatius i a l’espera d’una solució de l’Administració“, ha explicat Grimaltos.

Emprant el símbol del tancament de la comunitat educativa CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquás, Gonzalo Anaya vol representar i donar suport “a totes les associacions de mares i pares d’alumnes, mestres i estudiants que estan en lluita per exigir l’habilitació de les aules eliminades en tot el territori valencià” i, al mateix temps, “traslladar les reivindicacions a l’administració educativa amb aquest gest”.

La consellera ha rebut la mona de Pasqua “amb humor i agraïment”, segons ha informat Gonzalo Anaya en un comunicat on reivindica el dret a una educació pública de qualitat i en valencià

Amb el lema ‘Tots som Cremona’ i ‘Pels Drets Lingüístics’, l’organització demana a Educació l’habilitació de les unitats eliminades en valencià i en castellà en l’arranjament escolar 2014-2015, al temps que reivindica els drets lingüístics de les famílies.

La Confederació Gonzalo Anaya demana a Català que “respecte la decisió” dels consells escolars de centre sobre els programes plurilingües d’ensenyament en valencià i en castellà i li exigeix “el màxim respecte a l’opció lingüística de les famílies marcada en la preinscripció”.

“En conclusió, demanen que no s’eliminen les línies de valencià en els centres afectats per l’arranjament escolar” en les comarques del Nord, “així com totes les línies en castellà i en valencià” suprimides.

“Eliminar línies és deixar sense oferta les famílies i a més provoca una saturació de les aules, redueix mestres als centres educatius públics i afecta directament en l’atenció educativa als nostres fills i filles”, ha destacat Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa