Diari La Veu del País Valencià
Les famílies del Cremona demanen una aula per que hi ha 20 alumnes més
RedactaVeu / Alaquàs

La plataforma del col·legi Ciutat de Cremona ha assenyalat que, una vegada iniciat el procés de matriculació i acabada la fase de prematrícula, s’ha evidenciat que “els números no quadren”. Sobre aquest tema, ha explicat que planificació educativa de la Conselleria va realitzar una previsió de 316 places escolars per a la població, però una vegada acabada la primera fase “el nombre real de sol·licituds presentades ha sigut de 336”.

Per tant, “hi ha una diferència de 20 sol·licituds, la qual cosa implica la necessitat d’una altra aula de tres anys en un centre públic d’Alaquàs”, ha manifestat el col·lectiu. En aquesta línia, la plataforma ha recordat que són 20 les famílies que tenen fills en el CEIP Ciutat de Cremona, “20 famílies amb el suport de tota una comunitat educativa perquè no separen els nostres fills, perquè com totes les famílies, els germans puguen anar junts al col·legi, un col·legi públic que encara que tinga una infraestructura diferent segueix sent el projecte educatiu que volem”.

Segons la plataforma del col·legi Ciutat de Cremona, la consellera d’Educació, María José Català, va dir que podria donar-se alguna “casuística” que podria evitar la supressió d’aules de 3 anys en casos concrets. “Nosaltres som una de les casuístiques”, ha assegurat.

Per tot açò, la plataforma, que ha assegurat que la qualitat educativa de tots i cadascun dels centres del municipi d’Alaquàs és “excel·lent”, ha sol·licitat a María José Català que òbriga la línia d’infantil de tres anys en el Ciutat de Cremona “perquè és el just i perquè tenim dret al fet que els nostres fills vagen junts al mateix col·legi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa