Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix que el Consell pague la paga extra als funcionaris

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Rafael Rubio, ha presentat una proposició no de llei en el Parlament valencià perquè el Consell pague la part corresponent de la paga extra de Nadal de 2012 als empleats de la Generalitat Valenciana, tal com estableixen els tribunals, i demanda que el pagament es realitze abans del 30 de setembre de 2014. El Consell va suprimir una part d’aquesta paga extra als empleats públics valencians amb l’aplicació del decret del Govern del PP.

Rubio ha assegurat que la tesi del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, és que solament es pague a aquells empleats públics que vagen als tribunals i guanyen, de manera que, segons ha ressaltat el diputat, “estan condemnant en costes processals la Generalitat”.

Per aquest motiu, “per a evitar perjudicis majors i, atès que és un dret, que no hagen d’invocar eixe dret cadascun dels empleats públics de la Generalitat”, ja que la condemna en costes “duplicaria el cost final per a la Generalitat”, el diputat ha insistit que “es negocie amb els sindicats el pagament”.

D’aquesta manera, Rubio ha demanat al PP que “no facen perdre a la gent temps i diners davant una reclamació justa que els tribunals estan reconeixent” perquè “si s’obstinen, el conseller d’Hisenda i Fabra haurien de pagar les costes processals amb el seu patrimoni particular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa