Diari La Veu del País Valencià
FAPA-Castelló acusa la Conselleria d’inventar conflictes lingüístics

RedactaVeu / Castelló de la Plana

Després de conéixer les declaracions en premsa de la secretària executiva d’educació del PP a Castelló, Beatriz Gascó, on titllava de “manipulació política” el fet de defendre l’ensenyament en Valencià, FAPA-Castelló Penyagolosa ha decidit convidar-la a reunir-se amb les comunitats educatives de les seues comarques per conéixer la realitat dels centres.

FAPA Castelló-Penyagolosa assegura en una nota de premsa que l’àmbit lingüístic majoritari en les comarques del Nord és el valencià, segons determinen les dades de matriculació i, per tant, defensa que “és aquest programa d’ensenyament el que s’ha de garantir, i no el d’ensenyament en castellà, que per ser una llengua dominant tant en territori estatal com internacional està àmpliament garantit en tots els àmbits d’ús”.

En aquest sentit, la presidenta de FAPA-Castelló Penyagolosa i la Confederació Gonzalo Anaya, Loli Tirado, ha afirmat que “en 30 anys de funcionament de FAPA-Castelló Penyagolosa mai hem rebut cap reclamació sol•licitant plaça en castellà en cap centre” de les comarques del Nord.

Així mateix, la representant de més de 230 AMPAs en les comarques septentrionals del País Valencià, ha denunciat que “la Conselleria només busca obrir un conflicte lingüístic allà on mai ha existit i reduir així l’oferta d’ensenyament en valencià, sense atendre l’opció lingüística de les famílies i donant continuïtat a la seua política d’atac a la llengua”.

Concretament, sosté que en Castelló se suprimiran el pròxim curs, amb l’arranjament escolar, 32 línies en valencià, fet que impedirà que moltes famílies tinguen accés a l’educació en la seua llengua.

“Aquesta acció, a més d’il•legítima, és il•legal, ja que l’educació en valencià està garantida” en la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i, en última instància, en l’Estatut d’Autonomia, indiquen.

Per tots aquests motius, FAPA-Castelló demana una rectificació en les polítiques educatives i lingüístiques per reconduir un greu atac a l’ensenyament en nalencià en la província de Castelló i exigim que s’escolte les famílies i s’habiliten les línies en valencià que demanden els centres educatius de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa