Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV denuncia la caiguda de l’ocupació en l’Administració local

RedactaVeu / València

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV ha emès un comunicat sobre l’ocupació que s’ha destruït en les administracions locals del País Valencià. Així, segons dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, de gener a juliol de 2013 es va registrar una caiguda de 2.237 llocs de treball.

Les conseqüències d’aquesta caiguda de l’ocupació pública són, segons CCOO PV, “nefastes per a la prestació de serveis als ciutadans”.

En conjunt, i segons el sindicat, l’ocupació pública en les administracions locals valencianes ha caigut un 14% en els últims cinc anys. No obstant açò, i segons dades del Ministeri, solament en els sis primers mesos de 2013 es va registrar una caiguda del 4%.

CCOO PV denuncia que a les restriccions polítiques per a crear ocupació i, en concret, ocupació pública de caràcter permanent, “se sume la impossibilitat de cobrir les vacants”.

El sindicat ressalta a més la caiguda de les ofertes d’ocupació pública estable en l’Administració Local Valenciana, “la qual cosa suposa no poder garantir de la prestació dels serveis de manera adequada”.

A partir de les dades d’oferta pública d’ocupació entre els anys 2008 i 2013, la disminució dels llocs de treball oferits ha arribat fins a un 87%.

La destrucció d’ocupació pública estable i l’augment de la temporalitat i precarietat comportaran, a mitjà termini, la privatització de serveis i la disminució dels mateixos, segons Comissions Obreres.

En total, es van destruir 2.237 llocs de treball en les administracions locals del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa