Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Si som capdavanters a eixir de la crisi caldria reobrir RTVV’
RedactaVeu / València

Puig, que ha participat en una reunió al costat del secretari d’Economia del PSPV, Julián López; el diputat i portaveu del PSPV en el Comissió de Control, Josep Moreno; Salut Alcover, membre del Comitè d’empresa; Xelo Miralles, membre el Comitè d’empresa, i José Mª Vidal, professor de dret Constitucional de la UV, per a abordar la situació en què es troba el procés de liquidació de RTVV, ha assegurat en la seua compareixença posterior davant els mitjans que el que més el preocupa, com ja va denunciar Josep Moreno en Les Corts, és que “es vol impedir que una majoria progressista, un nou govern valencià faça possible la reobertura de Canal 9”.

Puig ha afirmat que el govern del PP “no vol construir, solament destruir l’ambició del poble valencià que vol una radiotelevisió pública de qualitat, en valencià, plural i democràtica”.

En aquesta línia, ha manifestat la “greu preocupació” dels socialistes valencians “per la manifesta i permanent irresponsabilitat” del president de la Generalitat, Alberto Fabra, en el procés general de desamortització i el tancament de Canal 9”.

El “fals” mite del PP

“El tancament de Canal 9 no és solament un problema econòmic, social, cultural sinó que també demostra que el mite que la dreta governa bé l’economia és un error”, ha remarcat Puig, qui ha subratllat que “cada dia que passa, 200.000 euros dels ciutadans que podien destinar-se a qualsevol cosa raonable estan sent utilitzats per a pagar a uns treballadors als quals no es deixa treballar”.

“El mite que la dreta gestiona bé l’economia ha caigut pel seu pes, solament en aquests moments portem comptabilitzats més de 150 milions d’euros en costos laborals”, ha insistit el líder dels socialistes valencians abans de destacar que “era més car tancar la tele que mantenir-la oberta”.

Per açò, ha sostingut que “el tancament no ha sigut per raons econòmiques, s’ha fet per raons polítiques, ideològiques i per aquesta voladura controlada que s’està fent de l’autogovern dels valencians”.

Puig ha reiterat que el PSPV prendrà totes les mesures al seu abast, legals, en l’àmbit parlamentari i les de caràcter administratiu perquè els valencians tinguen dret a la radiotelevisió pública valenciana.

En aquest sentit ha recordat que hi ha dos recursos d’inconstitucionalitat presentats i admesos en el Tribunal Constitucional

Pel que fa a les iniciatives polítiques ha anunciat que les continuaran presentant en Les Corts i els ajuntaments, així com donar la màxima difusió a la Iniciativa Legislativa Popular que, segons ha apuntat, està contrastada la seua potència en el que és el sentiment dels valencians, ja que “majoritàriament han dit en totes les enquestes amb total claredat que estan a favor de l’existència de RTVV i en contra del seu tancament”.

Puig ha alertat els liquidadors que “poden estar cometent un error que els acompanyarà tota la vida i que no permetrem que a més els isca gratis”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que l’inventari que s’està fent ara té poc que veure amb el que era quan la televisió encara estava en funcionament.

Per açò, ha advertit que “la discrepància entre els inventaris pot significar un balafiament dels recursos públics i pot sotmetre’s als tribunals per malversació de fons”.

D’altra banda, Puig ha afirmat que “és de màxima gravetat que s’estiga jugant amb la xarxa pública de repetidors per a tot tipus de serveis de telecomunicació, els que hi ha en aquests moments i els que podria haver-hi en el futur, però hi ha un que és essencial, el 112”. Davant aquesta situació, s’ha preguntat “si volen privatitzar definitivament aquesta xarxa i posar en perill la seguretat dels valencians”.

A més, ha indicat que molts ajuntaments i entitats locals que van cedir solars i casetes per a fer aquesta xarxa que “ara es vol regalar a alguna empresa privada per a impedir sobretot la nova RTVV”, ha reiterat.

Per tot açò, el dirigent socialista ha insistit que “impedirem per terra, mar i aire que s’acabe l’esperança de tenir una RTVV en 2015” i ha expressat el seu compromís reiterat que els valencians “tornaran a tenir una RTVV valenciana pública i de qualitat perquè és necessària per a la pròpia subsistència de l’autogovern valencià”. “No hi ha autonomia valenciana sense una televisió pública que unisca els valencians”, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa