Diari La Veu del País Valencià
L’aigua barrejada a la Ribera “segueix sent tòxica”
RedactaVeu / Cullera

El secretari general dels Socialistes de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, ha declarat en resposta al director general de l’Aigua, José Alberto Comos, que després de les recomanacions d’aquest últim suggerint als municipis que no barregen l’aigua potabilitzada amb la contaminada dels pous “el que en definitiva estan fent el senyor Comos i la Generalitat és reconèixer implícitament que l’aigua barrejada segueix sent tòxica”.

Mayor s’ha preguntat “per què el director general de l’Aigua recomana no barrejar-la i, en canvi, impulsa la mescla com ‘pseudo’ solució”, la qual cosa és vista pel líder socialista com una “absoluta falta de coherència”.

En eixe sentit, ha exigit al director general que “siga valent i no recomane, sinó que prohibisca directament la mescla”, una mesura que “posa en perill la salut dels habitants de la Ribera i que no s’adopta en cap lloc d’Europa”, ha advertit.

“En cas contrari, la Generalitat el que fa és usar els riberencs com conillets d’Índies”, ha afirmat.

El secretari general de la Ribera Baixa ha recordat que el PSPV-PSOE “ha demanat des del minut zero que no es barrege l’aigua i que es done als riberencs només aigua lliure de contaminació”, una proposta a la qual ara se suma Comos, “qui va donant bandades d’un costat cap a un altre”.

“Prova d’açò és que ahir mateix vàrem haver de desdejunar-nos amb unes declaracions seues en les quals ens acusava d’alarmistes per demanar el que ell hui mateix recomana, sumant-se al carro socialista”. “¿Serà que no tindrà la consciència tranquil•la i és per açò que ara rectifica?”, s’ha preguntat Mayor.

Tancament dels pous

El també portaveu municipal de Cullera ha insistit que el PSPV-PSOE advoca pel tancament dels pous contaminats o que s’usen solament per al reg i que els veïns i veïnes de la ribera beguen aigua potabilitzada al 100%.

“Per poder-se dur a terme i no pagar-la tan cara necessitem la concessió directa de l’aigua del nostre Xúquer, riu que passa per les nostres terres i que el PP i que el senyor Comos ens ha negat, obligant-nos fins i tot a pagar de la nostra butxaca la mescla contaminada, encarint el rebut de l’aigua”.

Per a Mayor, el que ha de fer és lluitar per una concessió directa d’aigua per a la Ribera, “que evitaria haver de donar-li als riberencs una mescla inacceptable d’aigua tòxica i aigua neta”, li ha exigit.

Respecte a la factura que el senyor Comos diu que aquest tema passarà als socialistes, Mayor li ha recordat que “els socialistes podem prear-nos d’estar defensant els interessos i la salut dels ciutadans de la Ribera, mentre que el PP l’única cosa que defensa són els interessos dels poderosos ‘lobbies’ de l’aigua de Castella-la Manxa i Alacant”.

“Si la setmana passada vaig dir que el protocol signat entre Císcar i Cañete és el Decret de Nova Planta de l’aigua, hui puc afirmar sense cap dubte que el PP és el cavall de Troia dels ‘lobbies’ de l’aigua a la nostra comarca. I el senyor Comos i els alcaldes del PP han de saber que la Ribera, com Roma, no paga a traïdors i els ciutadans tenen bona memòria”, ha declarat.

Comparteix

Icona de pantalla completa