Diari La Veu del País Valencià
Alzira recupera una antiga senda al Paratge Natural de la Casella
RedactaVeu / Alzira

La proposta de la regidoria de Turisme va ser acceptada en considerar que no suposava cap perjudici per al paratge sinó, més aviat, una millora, en facilitar l’accés i la comunicació, entre dos espais molt característics i visitats del Vall de la Casella.

El regidor de Turisme, Rafael Fita, es mostra molt satisfet ja que “ha sigut una actuació consensuada, duta a terme amb pocs mitjans i sense gran impacte a l’entorn. El traçat discorre pel vessant de la solana i la vegetació a eliminar ha sigut escassa. D’aquesta manera, s’ha recuperat un antic atall de muntanya entre fonts que, a més, d’enllaçar dos punts molt freqüentats, amplia l’oferta de sendes, sent aquest una derivació del PR-303, amb quasi 700 metres de longitud i poc desnivell, condicions idònies per a un gran nombre de persones que vulguen iniciar-se en la pràctica del senderisme.

A més és circular, els qui vulguen practicar-ho poden, des de l’aparcament de la Casella, prendre la pista forestal que puja als cérvols per darrere del Bar de la Casella, per darrere de la Casa Forestal, a escassos metres d’aquesta a mà dreta es trobaran el piló amb l’indicador i uns graons de pedra per a prendre la senda que ens condueix a la Font del Garrofer.

Des d’aquesta es pot visitar una altra font propera, la Font de la Teula, a la qual s’accedeix per una altra senda senyalitzada. O si es vol tornar, seguir la pista forestal que des d’Alzira va a la Font del Garrofer, però en sentit invers, fins arribar a la bifurcació, on estan els panells informatius i pals indicadors. Un breu ascens i es tanca el circuit al Bar de la Casella.

Fita considera que aquestes dates són oportunes per a la seua posada en valor, ja que són molts els excursionistes locals i visitants que s’acosten a la vall i, amb aquesta senda, tenen una opció més per descongestionar altres punts més saturats i descobrir així nous i atractius espais del Paratge Natural de la Casella.

Comparteix

Icona de pantalla completa