Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià: ‘Vull anar a Europa a defensar l’aigua per a La Ribera’
RedactaVeu / València

El candidat de Compromís a les Europees, Jordi Sebastià, ha manifestat que el nou Pla de Conca del Xúquer és “clarament contrari” a la normativa europea, “arriba amb anys de retard” i que en lloc de solucionar els problemes que estava sofrint la Ribera amb l’aigua, el que fa és agreujar-los”.

Sebastià recorda que el Pla de Conca del Xúquer està causant una gran “frustració i enuig” tant en els regants com els usuaris de boca.

“Gràcies a l’esforç dels regants de la Ribera, s’ha produït un estalvi d’aigua molt important, però tot eixe estalvi d’aigua se’n va a la Manxa Oriental, a afavorir els grans terratinents que viuen de les subvencions europees. I encara que semble mentida, nega la concessió directa d’aigua per a la Ribera. Per a la Ribera ni una gota d’aigua”, denuncia Jordi Sebastià.

Per al candidat de Compromís aquest Pla, a més, “posa en greu perill la supervivència” de l’Albufera i obri les portes al transvasament d’aigua al Vinalopó. “Aigua que aniria al Vinalopó per a l’especulació i el negoci, no per al reg. I per si tot açò fóra poc, s’haurà de reformar l’any que ve”, sosté

Jordi Sebastià afegeix: “Tot aquest procés ha demostrat l’escàs pes específic del govern d’Alberto Fabra. Els ajuntaments del PP de la Ribera en lloc de defensar els drets dels seus ciutadans, han pegat cabotada a les ordres rebudes des de la Generalitat. I per la seua banda Fabra, igual que en el finançament, no ha lluitat pels drets dels valencians en general i dels riberencs en particular. Podem dir que María Dolores de Cospedal ha guanyat la partida a Alberto Fabra”.

Cal assenyalar també que el candidat del PP al Parlament Europeu, Arias Cañete ministre d’Agricultura, ha estat la persona que ha aprovat aquest pla que condemna la Ribera. Els riberencs i riberenques ja saben a qui no han de votar.

Finalment, Sebastià ha manifestat que els valencians “necessitem tindre veu pròpia a Europa, només així podem defensar els nostres drets. L’aigua n’és un clar exemple.”

El candidat de Compromís per a les Europees denuncia que els diputats valencians del PP i del PSOE “quan ixen de València obliden a qui han de servir, i es dediquen a fer seguidisme del que els dicten des de les seus centrals dels seus partits, amb domicili a Madrid”, per la qual cosa ha anunciat: “Vull ser, també, la veu de la gent de la Ribera a Europa”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa